A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

47 ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ НЕ ВІДБУЛОСЯ

Дата: 12.03.2018 09:33
Кількість переглядів: 545

Фото без опису47 ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ
СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ НЕ ВІДБУЛОСЯ

Розпорядженням міського голови від 05.03.2018 року враховуючи ініціативу жителів міста, а також громадських організацій «МАЙДАН Турківщини», «Учасники АТО Турківщини», «Народна Гвардія» було скликано 47-е позачергове засідання сесія Турківської міської ради 7 скликання, яке мало відбутися 06 березня 2018 року о 17.00 годині.

Основним питанням що виносилося в порядку денному було звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо засудження силового розгону та затримання учасників мирного протесту, що відбувся 3 березня 2018 року біля Верховної Ради України та прохання провести об’єктивне розслідування подій що склалися.

Через відсутність кворуму засідання двічі переносилося, однак навіть з третьої спроби сесія Турківської міської ради не відбулася - зареєструвалися лише 10 депутатів із 26.

Турківською міською радою проводиться збір підписів на підтримку звернення, щодо засудження силового розгону та затримання учасників мирного протесту, що відбувся 3 березня 2018 року біля Верховної Ради України.

 

Звернення

Ми, підтримуємо звернення громадських організацій та засуджуємо використання силових дій і методів по розгону наметового містечка під Верховною Радою України 3 березня цього року.

Ставитися до мотивів, цілей та характеру протесту біля Верховної Ради можна по-різному, але цей розгін наметового містечка - це відверта спроба реанімувати поліцейську державу, це створення передумов для знищення демократії і заборони мирних протестів в Україні.

Влада не повинна провокувати силове протистояння всередині країни.

Існують підстави стверджувати, що в діях правоохоронців вбачається низка порушень прав людини, гарантованих Конституцією України, зокрема права на мирне зібрання, права на свободу слова, права не бути підданим нелюдському поводженню та права на особисту свободу. Також відбулося порушення закону «Про Національну поліцію», який забороняє поліцейському наносити удари по голові, шиї, ключичній ділянці, статевих органах, попереку і в живіт.

У зв'язку з вищенаведеним, вимагаємо сприяти у проведенні об'єктивного розслідування із залученням громадськості і притягненні до відповідальності осіб, винних у побитті мирних протестувальників у наметовому містечку під Верховною Радою України 3 березня цього року.

 

Перелік присутніх депутатів на засідання міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень