A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

СМІТТЄВІ ЗВАЛИЩА ЗАГРОЖУЮТЬ ДОВКІЛЛЮ

Дата: 04.05.2018 11:46
Кількість переглядів: 601

Одне з таких стихійних звалищ утворилося неподалік колишнього приміщення терапевтичного відділу лікарні, на вул.Січових Стрільців. Раніше про вивіз сміття дбала лікарня, а потім, коли терапія перебралася на вул. Військове містечко, у с. Завадівка, то й сміттєві баки звідси забрали. Але ті, хто звик викидати сюди різний непотріб, і далі продовжують зносити його на те ж саме місце, утворюючи смердючий розплідник інфекцій. Та ще й поблизу медичного закладу – дитячої лікарні.

 

Приміщення старої терапії зараз знаходиться на обслуговуванні Турківського терцентру. Там заплановано зробити будинок для перебування одиноких пристарілих громадян. Очевидно, терцентр (якщо це зараз справді його територія), мав би укласти договір із ЖКУ на встановлення тут сміттєвих ящиків і вивіз твердих побутових відходів. Але якби ця територія була обгороджена! Майже поруч розташоване дитяче відділення Турківської лікарні, а неподалік проживають мешканці вулиці Січових Стрільців, частини Середньої і Стельмаха. Звідси й виносять сміття, адже його кудись дівати треба.

Як повідомив редакцію т.в. о. начальника КП «Житлово-комунальне управління» Ігор Солопатич, він знає про дану ситуацію. Жителі, які проживають поруч згаданого смітника, справно не платять за вивіз твердих побутових відходів, тож поставити там ящики, які за мить знову наповняться сміттям, – це працювати собі у збиток. Бо за вивіз сміття потрібно платити, у комунальників немає зайвих грошей на пальне для заправки сміттєзбиральної машини, й так ледве кінці з кінцями зводять. Тому якщо люди хочуть, аби там поставили ящики й забирали сміття, потрібно укласти договір з житлово-комунальною службою і виконувати його. Раніше, зазначив Ігор Ярославович, хоч трохи боялися такі порушники санітарної чи екологічної інспекції, зараз ці служби не працюють.

Основний акцент робиться на людську совість. А до неї, як бачимо, нам ще далеко: і платити не хочемо, і в смітті сидіти також. Треба нарешті зробити вибір: стаємо цивілізованими, чи йдемо до екологічної катастрофи?

До речі, неподалік згаданого смітника, просто на дорогу, під ноги перехожим, уже другий рік тече смердючий струмок з нечистот, які витікають із збірника каналізації, що знаходиться поблизу колишнього багатоквартирного, як колись казали «колгоспного», будинку. Якщо жильці будинку не зберуть кошти, не замовлять асенізаційну машину і не почистять каналізацію, до винних прийматимуть міри адміністративного впливу.

 

Ольга ТАРАСЕНКО (Районна газета «Бойківщина» Випуск №18)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень