A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківська ДПІ - на зв’язку з платниками

Дата: 17.06.2021 11:23
Кількість переглядів: 196

Нещодавно у Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему: «Подання звітності в електронному вигляді» за участі начальника ДПІ Марії Павлович. Пропонуємо до уваги відповіді на найбільш актуальні питання, з якими платники звертались на «Гарячу лінію».

Питання: Які переваги подання звітності через «Електронний кабінет платника податків»?

Відповідь: Вхід до «Електронного кабінету платника податків» здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС України http://tax.gov.ua з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів. «Електронний кабінет платника податків» дає змогу підготувати, заповнити і надіслати податкову звітність в електронному вигляді, перевірити звітність на наявність арифметичних помилок, переглянути подану звітність незалежно від способу її подання, побачити стан розрахунків із бюджетом по податкам і зборам. До того ж використання електронного сервісу забезпечує доступ платника податків до податкового календаря, який нагадає користувачу терміни надання податкової звітності та сплати податків і зборів. Окрім цього, платник може переглянути свої облікові данні за даними ДПС.

Питання: Скільки звітів протягом дня можна надіслати до органів ДПС, якщо було виправлення помилок у податковій звітності?

Відповідь: Податковим кодексом та іншим чинним законодавством не встановлено обмежень щодо надіслання платником податків протягом одного дня декількох звітних документів в електронному вигляді. Тобто платник має право повторно надсилати податкові декларації, розрахунки у разі виправлення помилок до закінчення граничного строку подання декларації, зазначивши при цьому тип документа «звітний новий». У разі якщо платник податків надіслав до органів ДПС декілька примірників одного податкового документа (у разі виправлення показників), то це не вважається порушенням. При цьому оригіналом вважатиметься електронний документ, отриманий органом ДПС останнім, за умови, що його було прийнято до бази даних ДПС платнику податків надійшла про це друга квитанція


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень