A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

В Турківській ДПІ відбулася «гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб

Дата: 25.08.2021 12:15
Кількість переглядів: 186

Начальник Турківської Марія Павлович провела сеанс телефонного зв’язку з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. На запитання платників відповідала начальник ДПІ Марія Павлович

Надано відповіді на найбільш актуальні питання.

Питання: Хто може скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням ?

Відповідь: Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об'єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об'єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Питання: Як визначити суму збору одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Відповідь: Сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування таких ставок, зокрема:

5% щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні;

9% щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що знаходяться за кордоном;

2,5% щодо номінальної вартості державних облігацій України з терміном обігу більше ніж 365 днів без права дострокового погашення, придбаних декларантом у період з 1 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року до подання Декларації.

Питання: В які терміни можна подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію до Державної податкової служби України ?

Відповідь: Одноразове (спеціальне) добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

Питання: В який спосіб подається одноразова (спеціальна) добровільна декларація ?

Відповідь: Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом виключно в електронній формі.

Питання: Де можна ознайомитись з формою одноразової (спеціальної) добровільної декларації ?

Відповідь: Розроблені проект «Порядку подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації» та форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації, ознайомитися з якими можливо на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України за посиланням: https://mof.gov.ua/uk/legal_acts_drafts_2021-485.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень