A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

12 вересня - День пам’яті жертв фашизму

Дата: 12.09.2021 12:10
Кількість переглядів: 496

Фото без описуУ другу неділю вересня ми разом з усім світом традиційно вшановуємо пам’ять жертв фашизму. Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році саме у вересні (друга неділя), тому що на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати — день її початку і її повного завершення.

День пам’яті жертв фашизму — це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули в Другій світовій війні: мільйонів солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше — мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб та від голоду.

Враховуючи воєнно-політичну ситуацію, коли Україна знову зазнає військового вторгнення і на сході країни гинуть наші солдати, утвердження у суспільній свідомості ідеалів миру стає як ніколи актуальним.

Міжнародний день пам’яті в кожній країні, яка прийняла участь у Другій світовій війні, відзначається не тільки скасуванням розважальних заходів, урочистостей, що випадають на цю дату, але і відвідуванням пам’ятників, меморіалів, кладовищ (у багатьох країнах у цей день прийнято доглядати за безіменними, покинутими могилами).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень