A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Тренінг від податківців: Як перевірити онлайн свої податкові платежі

Дата: 22.09.2021 15:36
Кількість переглядів: 188

Працівниками Турківської ДПІ проводиться активна робота щодо надання консультацій та проведення роз’яснень ідприємцям про можливість використання електронного сервісу «Електронний кабінет платника».

Нещодавно у Центрі обслуговування платників Турківської ДПІ відбувся тренінг. Начальник Турківської ДПІ Павлович Марія наголосила учасникам тренінгу, що вони можуть перевірити, чи всі розрахунки з бюджетом зроблені вчасно та в повному обсязі в Електронному кабінеті платника.

Для цього треба зайти у меню «Стан розрахунків з бюджетом» та зробити Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС. Надсилається він за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Відповідь на Запит платнику податків надсилається через Електронний кабінет не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1400204».

Якщо за результатами звірки платник виявив надмірно чи помилково сплачені податки, він може через Електронний кабінет надіслати заяву про повернення помилково/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені за формою J/F 1302001. До заяви треба додати копію платіжного документа, який надсилається як документ довільного формату (форма F/J 1360102). Така заява про повернення сплачених сум грошових зобов’язань подається платником до територіального органу ДПС за місцем обліку сплаченого грошового зобов’язання.

Обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання та пені (крім єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково або надміру сплаченої суми.

Також, під час зустрічі Павлович Марія акцентувала, що з 1 вересня 2021 року стартувала кампанія одноразового декларування, яка передбачена Законом України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». А також зосередила увагу і на інших податкових новаціях, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО, електронних податкових сервісах, легалізації зайнятості населення, тощо

Наприкінці тренінгу фахівець нагадала, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через спеціальний банер на офіційному вебпорталі ДПС www.tax.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень