A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Кожний п’ятий безробітний працював керівником або менеджером

Дата: 25.01.2022 16:01
Кількість переглядів: 143

На початку 2022 року офіційно через Львівську обласну службу зайнятості роботу шукали 12,8 тисяч безробітних. На основі статистичних даних, якими володіє служба зайнятості, вдалося з’ясувати, що середній вік безробітного становив 41,5 років. В області цей показник коливався від 39 років (у Стебницькій, Трускавецькій та Червоноградській філіях) до 45-46 років (у Городоцькій та Кам’янка-Бузькій філіях). У Львові середній вік безробітного – 40 років.

Представниць прекрасної статі серед безробітних на 12% більше, ніж чоловіків. Найбільша перевага жінок у Новояворівській (на 23%) та Мостиській філіях (на 21%). Найменша – у Моршинській (лише на 2%) та Бродівській філіях (на 5%). У Львівському МЦЗ частка жінок переважає на 10%.

Більшість безробітних – з вищою освітою (66%). В області цей показник коливався від 41%-48% (у Турківській, Жовківській та Новороздільській філіях) до 71%-80% (Пустомитівській, Сокальській, Трускавецькій філіях та у Дрогобицькому і Львівському ЦЗ). Кожний четвертий (26%) безробітний мав професійно-технічну освіту. Решта шукачів роботи (8%) були обмежені в можливостях працевлаштування внаслідок наявності лише середньої освіти, відсутності необхідних професійних умінь і навичок належного рівня, а також досвіду роботи.

У містах живуть 60% безробітних, із них кожний другий – у Львові. Частка жителів сіл була найбільшою в Турківській (73%), Радехівській (69%), Старосамбірській та Миколаївській (64%) філіях. Кожний четвертий мешканець села проживав в одному із гірських населених пунктів.

Понад 40% безробітних до звільнення з роботи працювали у сфері державного управління (21%) та в оптовій і роздрібній торгівлі (19%), кожний шостий – на підприємствах переробної промисловості. У Львівському МЦЗ з-посеред безробітних найбільше тих, хто трудився в торгівлі (23%), на підприємствах переробної промисловості (18%) та в сфері державного управління (16%).

Кожний п’ятий безробітний в області (18%) на момент звільнення обіймав посаду керівника або менеджера. В області цей показник коливався від 10%-12% (у Турківській, Новороздільській, Стебницькій, Яворівській, Радехівській, Жидачівській філіях і Самбірському МРЦЗ) до 22%-26% (у Червоноградській, Сокальській, Сколівській філіях і Львівському МЦЗ).

Безробітні, котрі станом на 1 січня 2022 року продовжували отримувати послуги обласної служби зайнятості з метою працевлаштування, у середньому шукали роботу майже 4 місяці (118 календарних днів). Тривалість безробіття в області коливалася від 143-148 днів (у Буській, Кам’янка-Бузькій та Турківській філіях) до 71-75 днів (у Яворівській, Стебницькій філіях та Дрогобицькому МРЦЗ).

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень