A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Оновлена форма Повідомлення про прийняття працівника на роботу

Дата: 23.02.2022 11:01
Кількість переглядів: 113

Фото без опису    Турківська ДПІ звертає вашу увагу, що Постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1392 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 № 413 і від 17 квітня 2019 № 328» з 5 січня п.р. суттєво оновлено порядок заповнення та сама форма Повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Тепер документ має таку назву «Повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту» (далі-Повідомлення).

Звертаємо увагу, що гіг-контракт — це цивільно-правовий договір, за яким гіг-спеціаліст зобов’язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента «Дія Сіті» як замовника, а резидент «Дія Сіті» зобов’язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для виконання робіт та/або надання послуг, а також соціальні гарантії.

Розширено перелік осіб, у разі оформлення відносин з якими подається Повідомлення про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту, а саме: 

- працівники за укладеним трудовим договором – до початку роботи;

- гіг-спеціалісти резидента Дія Сіті- до початку виконання робіт (надання послуг).

Також передбачено 4 категорії осіб, для яких потрібно подавати повідомлення. Залежно від категорії особи у графі 5 зазначається:

 1 — наймані працівники за основним місцем роботи;

 2 — працівники за сумісництвом;

 3 — гіг-спеціалісти за гіг-контрактом;

 4 — працівники на підставі цивільно-правових договорів.

Додано графу 7 «Унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності)».

Довідково: цей номер є незмінним протягом усього життя громадянина, генерується автоматично у разі оформлення одного з біометричних документів, такого як ID-картка або паспорт громадянина України для виїзду за кордон. УНЗР прописаний у біометричному паспортному документі, складається він із 13 цифр, представлених двома послідовностями з восьми та п’яти цифр, розділених текстовим символом «-».

Повідомлення подається виключно засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб.

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

         Повідомлення можна подати в електронному вигляді скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua скориставшись електронним підписом.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Львівській області у мережі Facebook.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень