A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

2022 рік

Турківська міська рада
Самбірського району Львівської області
Р І Ш Е Н Н Я

28 сесія 8 скликання

Від 23.12.2021 №1500
м.Турка

Про бюджет Турківської міської
територіальної громади на 2022 рік
13585000000
(Код бюджету)

Відповідно до статей 75, 76, 77 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», відповідно статті 26, статей 59 та 61-64, 66 Закону України "Про місцеве самоврядування", розглянувши рішення виконавчого комітету Турківської міської ради від 09.12.2021 №198, заслухавши та обговоривши інформацію начальника фінансового відділу Турківської міської ради Юсиповича Володимира Степановича, щодо проекту бюджету Турківської міської територіальної громади  на 2022 рік, враховуючи рекомендації постійних депутатських комісій з гуманітарних питань та соціального захисту населення (Протокол №13 від 14.12.2021), з питань агропромислового розвитку, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища, архітектури, містобудування та діяльності житлово-комунального господарства (Протокол №17 від 16.12.2021), з питань бюджету, комунальної власності та регуляторної політики (Протокол №13 від 20.12.2021) та з питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування, законності, правопорядку, прав людини, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, туризму, міжнародної співпраці, середнього і малого бізнесу (Протокол №8 від 21.12.2021), сесія міської ради

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2022 рік:

доходи міського бюджету у сумі 200 200 623,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 198 808 180,00 гривень та доходи спеціального фонду міського бюджету – 1 392 443,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки міського бюджету у сумі 200 200 623,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 198 573 180,00 гривень та видатки  спеціального фонду міського бюджету – 1 627 443,00 гривень;

профіцит за загальним фондом міського бюджету у сумі  235 000,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом міського бюджету у сумі 235 000,00  гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів міського бюджету у розмірі 100 000,00 гривень, що становить 0,05 відсотків видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд міського бюджету у розмірі 300 000,00 гривень, що становить 0,15 відсотків видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету на 2022 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2022 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

4. Затвердити розподіл витрат міського бюджету на реалізацію місцевих програм у сумі 12  146 100,00 гривень  згідно з додатком 5 до цього рішення.

5. Визначити на 2022 рік, відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України, захищеними видатками міського бюджету видатки загального фонду на:

- оплату праці працівників бюджетних установ (код 2110);

- нарахування на заробітну плату (код 2120);

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів (код 2220);

- забезпечення продуктами харчування (код 2230);

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв (код 2270);

- соціальне забезпечення (код 2700);

- поточні трансферти місцевим бюджетам (код 2620).

6. Відповідно до частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України надати право Фінансовому відділу Турківської міської ради в межах поточного бюджетного періоду, здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитах, з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду з наступним інформуванням міської ради.

7. Надати повноваження Фінансовому відділу Турківської міської ради:

1) Відповідно до  статті 43 та пункту 1 статті 73  Бюджетного кодексу України отримувати у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду, з наступним інформуванням міської ради;

2) Проводити розподіл коштів міського бюджету у розрізі головних розпорядників коштів відповідно до затверджених у встановленому порядку помісячних розписів доходів і видатків з урахуванням бюджетних зобов’язань, зареєстрованих в управлінні Державної казначейської служби України, можливостей бюджету та відповідно до досягнутого рівня виконання показників по мережі, штатах і контингентах, виконання обсягів робіт та надання послуг.

8. Головним розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити виконання норм  Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

  • здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2022 року;
  • оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечення у повному обсязі в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ, відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;  проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами.

5) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

9.Установити, що у 2022 році керівники бюджетних установ і організацій утримують чисельність працівників і здійснюють фактичні видатки на оплату праці в межах фонду заробітної плати, затвердженого для відповідних установ і організацій у кошторисах доходів і видатків або планах використання бюджетних коштів.

10. У процесі виконання міського бюджету за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів міського бюджету Фінансовий відділ Турківської міської  ради у межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

11. У разі необхідності здійснення перерозподілу бюджетних призначень в межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів перерозподіл видатків за бюджетними програмами, включаючи резервний фонд бюджету, додаткові дотації та субвенції, а також збільшення видатків розвитку за рахунок зменшення інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету)   здійснюється виконавчим комітетом міської ради за погодженням з комісію з  питань бюджету, комунальної власності та регуляторної політики, з наступним внесенням змін до цього рішення сесією міської ради.

12. Відповідно до статті 101 Бюджетного кодексу України делегувати міському голові повноваження в процесі виконання міського бюджету заключати договори щодо умов надання субвенції з міського бюджету та отримання їх з інших місцевих бюджетів.

13. У разі внесення Міністерством фінансів України змін і доповнень до бюджетної класифікації в частині присвоєння окремим трансфертам, доходам і видаткам найменувань та кодів класифікації, фінансовому відділу Турківської міської ради враховувати такі зміни під час складання та виконання розпису міського бюджету на 2022 рік.

14. Рішення набирає чинності з 01 січня 2022 року.

15. Додатки 1,2,3,4,5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

16. Турківській міській раді забезпечити оприлюднення цього рішення  в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу .

17. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну  депутатську комісію з питань бюджету, комунальної власності та регуляторної політики .

 

Міський голова      Ярослав ПАРАЩИЧ

Додаток 1
Додаток 2
Додаток 3
Додаток 4
Додаток 5
Пояснювальна записка

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень