A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Інструктаж з питань пожежної безпеки

Дата: 13.02.2019 09:47
Кількість переглядів: 574

Фото без опису

12 лютого працівниками Турківського РС ГУ ДСНС України у Львівській області за участю керівника служби Світлани Мірошкіної було проведено інструктаж з питань пожежної безпеки для апарату Турківської міської ради.

Було зазначено, що з початку 2019 року на території Турківського району зареєстровано 5 пожеж, а за 2018 рік на території Турківського району виникло 63 пожежі.

Враховуючи те, що для нашої місцевості пічне опалення є основним джерелом тепла, в осінньо-зимовий період як свідчить статистика, є однією з причин пожеж, а саме несправність приладів опалення та недотримання правил експлуатації печей. Також, небезпеку становлять пластикові вікна; недостатність тяги (розрідження) в камерах згорання створюваної димоходами.

Багато хто не звертає увагу на справність печей: тріщина на стіні, не вчасно прочищений димар, не щільно прилягає засувка, відсутній металевий лист перед топкою, тощо. Незважаючи на такі ніби дрібниці, ми ризикуємо не лише виникненням пожежі, а й отруєнням чадним газом. Тому, кожен, хто користується цими приладами, повинен стежити за тим, щоб:

  • вони завжди були справними та пам’ятати про заборону розпалювання дров в печі гасом або бензином;
  • не залишати печі, що горять, без догляду, чи доручати наглядати за ними дітям; не ставити близько до печей, що топляться, шафи, столи, складати дрова або горючі речовини;
  • біля кожної печі перед топковим отвором на дерев'яній підлозі прибити металевий лист розміром 50 на 70 см.;
  • постійно перевіряти справність та чистоту димоходів; перевіряти наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах.

Ще однією основною причиною пожеж це стан електромережі не проводиться ревізія блискавкозахисту, не проводяться заміри опору ізоляції електромережі, допускається використання тимчасових ділянок електромережі, встановлення вимикачів та розеток на дерев’яній основі тощо. В більшості помешкань і не тільки заміна електромережі не проводилась з моменту будівництва (а це з 50-60 років минулого століття).

Також частина пожеж у нашому районі виникає через дитячі пустощі, а це вже говорить про те, що батьки усунулись від виконання своїх прямих обов’язків.

Шановні мешканці м.Турка, а також суб’єкти господарювання та керівники об’єктів, які дислокуються у місті Турка просимо дотримуватись правил пожежної безпеки в Україні та пам’ятати, що порушення вимог правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів, а також порушення вимог правил улаштування електроустановок призводять не лише до пожеж, а й загибелі людей у вогні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень