A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

БЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ! НЕ ЗРИВАЙТЕ ПЕРВОЦВІТИ ТА НЕ КУПУЙТЕ ЇХ!

Дата: 15.03.2018 10:55
Кількість переглядів: 669

БЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ!
НЕ ЗРИВАЙТЕ ПЕРВОЦВІТИ ТА НЕ КУПУЙТЕ ЇХ!

Щойно з’являються перші сонячні промені - природа поволі пробуджується від зимового сну. Посеред острівців білого снігу з'являються перші провісники весни - ранньовесняні квіти, первоцвіти, які не бояться примхливої погоди та прокидаються раніше за всіх – для того, щоб вітати весну і тішити нас своєю красою.

На жаль, багато з нас появу провісників весни може спостерігати на вулицях та ринку міста, де продаються зірвані рослини. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки. Також нерідко квіти вириваються з цибулинками, що призводить до повного знищення рослини. Зірвані три рослини первоцвіту означають, що ви загубили 45-60 насінин, які в майбутньому дали б нове покоління. Масове знищення ранньовесняних рослин з метою продажу, або просто потішити око призводить до зменшення їх кількості в природі, а згодом й до повного зникнення.

Слід пам’ятати, що здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують Закони України: „Про рослинний світ” „Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про Червону Книгу України” та, згідно з вимогами ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, караються штрафами.

Шановні жителі міста, будьте свідомими і не губіть декоративні дикоростучі рослини лише задля бажання насолодитися їх запахом і красою. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, є їх невід’ємною частиною. Зниклі види, які „творились” природою десятки тисяч років, неможливо відродити.

Бережіть природу! Не зривайте первоцвіти та не купуйте їх!

Секретар міської ради
О.Гвоздінський

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень