A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

До уваги роботодавців та найманих працівників!

Дата: 03.10.2018 11:02
Кількість переглядів: 476

5 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Цей нормативний акт розроблено Міністерством соціальної політики за результатами наради з питань детінізації ринку праці під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Розпорядженням передбачено посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Негативним явищем сьогодення є випадки неповаги до законів держави, їх порушення та нехтування інтересами найманих працівників. Робітники, які працюють і отримують заробітну плату у „конвертах” мають фактично статус незахищених перед роботодавцем та приносять набагато менше користі суспільству, місцевій громаді та державі загалом. Роботодавець, який позбавляє права найманого працівника на офіційне працевлаштування, в першу чергу сам порушує закон та відбирає у працівника право на захист трудових прав та на достойну пенсію у майбутньому.

Для проведення заходів з легалізації найманої праці роботодавцями,  Прем’єр – міністром В.Гройсманом надано місячний термін, тобто до 05.10.2018 року.

На сьогодні ще є час проявити відповідальне ставлення як до працюючих, так і до законів нашої держави і легалізувати працю усіх найманих працівників. Патріотизм та повага до держави і людей залежить у першу чергу від свідомості кожного роботодавця та працівника.

Після закінчення зазначеного терміну, всіма зазначеними контролюючими органами будуть проводитись перевірки, щодо виявлення неоформлених найманих працівників, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності та інше.

Нагадаємо, що за порушення трудового законодавства у 2018 році роботодавцям загрожують чималі штрафи, а саме, за одного неоформленого працівника – штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, а це 111 690 гривень.

Роботодавцям слід пам’ятати, що легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень