Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Звіт про роботу Турківської міської ради за 2017 рік

Дата: 27.03.2018 11:25
Кількість переглядів: 689

Фото без опису

Звіт про роботу Турківської міської ради за 2017 рік

2017 рік не був сприятливим для роботи. 18 січня місцевою прокуратурою була відкрита кримінальна справа по факту закупівлі за кошти обласного бюджету сміттєвоза через систему «PROZZORO». Були вилучені оригінали всіх документів, що стосувалися цієї закупівлі. 10 березня Самбірською прокуратурою і відділом поліції були проведені обшуки у приміщенні міської ради і в помешканнях міського голови, заступника міського голови і голови тендерного комітету. Згідно ухвали суду, Самбірська прокуратура повинна була вилучити оригінали документів по тендерній закупівлі, хоча вони на той час уже були вилучені Турківською прокуратурою. Натомість вилучали все, що їм захотілося, із формулюванням: «Беремо. Буде ще один епізод». «Наепізодили» стільки, що майже півроку   довелося повертати через суди все незаконно вилучене як в особистих помешканнях, так і в приміщенні міської ради.

Одночасно із оперативною групою «випадково» в Турку приїхало телебачення від Народного контролю і зняло фільм про те, які в Турківській міській раді злодії і як, на противагу,  правильно все зробили у Старому Самборі. На сьогоднішній день кримінальні справи по аналогічних закупівлях сміттєвозів за обласні кошти мають і Старий Самбір, і Бабино, і Хирів, і Добромиль. У всіх одна стаття, як під копірку.  Створили такий собі злочинний конгломерат мерів – корупціонерів. «Троянський кінь»,   у вигляді субвенційних коштів,  спрацював на 100%. Можливо в цьому і була прихована  головна  мета – мати можливість бити криміналом тих мерів, хто посмів у чомусь ослухатися влади. Можливо, тому, -    на другий день після обшуку, - у соціальній мережі Фейсбук голова обласної ОДА  озвучив суму нанесених збитків (варто сказати, що  експертиза  вартості автомобіля,  яку  проводили  львівські   експерти,  підтвердила  пророчий  дар  голови,  але огляд машини,  зрозуміло,   експерт проводив без участі представників міської ради). Десятки троллів,  під вигаданими іменами,  розповідали про вкрадені і вилучені мільйони, куплені квартири і машини. На фоні цього почалися виклики на допити, а з нашого боку -  підготовка позовів до суду про повернення незаконно вилученого майна, документів і грошей. Вісім працівників (із 15-ти, згідно штатного розпису) як мінімум - по 2 рази їздили на допити у м.Самбір і по кілька разів -  на суди. Майже два місяці повноцінна робота міської ради була неможлива. Коли через суди ( в тому числі апеляційні) вдалося повернути все незаконно вилучене, а самбірська поліція і прокуратура не змогли знайти складу злочину у діях посадових осіб Турківської міської ради,  матеріали кримінальної справи були терміново передані до Львова,  створена нова  група із п’яти слідчих і чотирьох прокурорів.  Судові  процеси розпочалися знову. Тепер працівники міської ради їздили  на  допити   уже до Львова .

Львівський апеляційний суд виніс ухвалу, якою визнав незаконним вилучення всіх документів Турківської міської ради і зобов’язав повернути їх.  Але до сьогоднішнього дня документи не повернуто. У кінці серпня мені як міському голові було оголошено підозру, накладено домашній арешт і з другої спроби  відсторонено від виконання посадових обов’язків.   Практично чотири місяці  (з вересня до кінця року) я не працював і не мав права спілкуватися з працівниками міської ради. Всі наші телефони знаходилися на прослуховуванні.  Прокуратура  мотивувала відсторонення і тим, що,  залишаючись працювати  у Турківській міській раді,  я можу знищити документи,  які вже більше як півроку  знаходилися у них (у Львові).

Всього у 2017 році я особисто брав участь у 21-му  судовому засіданні. У грудні матеріали відносно  мене виділили у окреме провадження і передали до суду за ч.2 ст. 364 КК України ( Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів, чи в інших особистих інтересах, або в інтересах третіх осіб; використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду). Зараз матеріали знаходяться у Турківському суді і очікується призначення дати початку розгляду справи.

2017 рік для мене і для працівників міської ради не закінчився, оскільки в п’ятницю (люблять прокурори і слідчі приїжджати в п’ятницю в часі Великого Посту),  23 березня 2018 року, відбувся черговий обшук у приміщенні Турківської міської ради,  у рамках цього ж досудового розслідування у кримінальному провадженні- від 18.01.2017 року. В ухвалі суду записано: «...з метою відшукання та вилучення речей та документів, а саме: рішень бюджетної комісії; рішень сесії; плану державних закупівель; протоколів тендерної комісії, звітів; проектно – кошторисної документації; договорів купівлі – продажу, підряду, технагляду; актів виконаних робіт; видаткових накладних; платіжних доручень; актів списання товарно – матеріальних цінностей, щодо придбання та встановлення автобусної зупинки, спортивного майданчику, підсипної суміші, реконструкцію освітлення у місті, вивезення сміття, прибирання доріг; дорожні листи; договору оренди земельної ділянки; державні акти; банківські виписки щодо отримання коштів за оренду землі від Громик А.Р., документи та їх проекти, що стосуються підготовки та вчинення злочину та чорнові записки» - і все це за період від 01.09.2017 по 28.02.2018 року.  Ми  думали, що коли вивозять сміття,  чи прибирають дорогу, чи проводять освітлення – то є робота,  праця,   потрібна і  корисна  для  громади   але,  виявляється,   це  все -- є ПІДГОТОВКА ДО ВЧИНЕННЯ ЗЛОЧИНУ(?!).

Як бачимо, «злочинна діяльність» міської ради,   за період від першого обшуку по  сьогоднішній  день,  значно розширилась. Суд дав погодження на вилучення майже всіх документів, які ще не вилучалися у міській раді, чітко вказавши, під які статті треба шукати  - ч.1 ст.366, ч.3 ст.191 КК України. Щоб полегшити роботу прокуратурі, звіт про роботу міської ради за рік, напевно, треба перейменувати у ЗВІТ ПРО ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ ЗА РІК.

Крім того, ще була спланована провокація, з метою звинуватити міську раду у доведенні до самогубства учасника АТО. Думаю, що слова матері про те, що сина вбили, вдасться колись довести. Але,  в результаті цієї спланованої провокації, на  превеликий  жаль,  загинули і покалічилися в аварії люди, які були запрошені організаторами знімати сюжет.

Ось  у  такій обстановці і проходила робота Турківської міської ради у 2017 році.

ТРИ ВЕЛИКИХ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЕКТИ, РЕАЛІЗАЦІЯ ЯКИХ БУЛА ЗІРВАНА АБО ПРИЗУПИНЕНА У 2017 РОЦІ

1. Польща – Білорусь – Україна   2014 – 2020

У 2017 році Турківська міська рада,  разом із партнерами із Бещадського повіту Республіки Польща, взяла участь у  Програмі  Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, на загальну суму грантових коштів Європейського Союзу, в розмірі 2 331 810.00 Євро.  Турківська міська рада, в разі перемоги, мала отримати  926 451.00 Євро. Для участі в даній програмі нами було подано проект «Реконструкція комунальних доріг в м.Турка Львівської області (вул.І.Франка, вул.Молодіжна, пл.Ринок, вул.В.Стуса, вул. Міцкевича, вул.Січових Стрільців, вул.Середня, майдан Шевченка)». Ці кошти, із нашої сторони, планувалося вкласти у реконструкцію «аварійних» комунальних доріг у м.Турка (включаючи тротуари), довжиною близько 6 кілометрів, із використанням якісного дорожнього покриття та бруківки.

У рамках проекту, у Варшаві було прийнято рішення затвердити фінансування для 18 проектів із 61. Міжнародна комісія у Варшаві оцінювала спільно обидва проекти, враховуючи їх важливість у рамках подальшої транскордонної співпраці. Проект Бещадського повіту та Турківської міської ради пройшов відбір та зайняв сімнадцяте місце із вісімнадцяти, відібраних для фінансування.

7 грудня 2017 року, під час засідання у Львові, Спільний Моніторинговий комітет затвердив результати першого етапу конкурсу проектних заявок, який відбувся у Варшаві.

Затвердження відбувалося пакетом, без детального розгляду проектів. Але після засідання у Львові, на офіційному сайті Польща – Білорусь – Україна,  було вказано, що по даному проекту виділені грантові кошти, в сумі 1 451 455,75 Євро - і тільки для польської сторони.

Як пояснили нам керівники цього проекту з Варшави, до яких ми звернулися з листом, Турківська міська рада  була викинута з цього проекту під час останнього засідання у Львові- з ініціативи української сторони (тобто представників комісії від Львівської обласної влади), через незначний транскордонний вплив. Хоча, власне,  значний транскордонний вплив дозволив нашому спільному проекту опинитися в числі переможців. Другим партнером  вказано лише Турківську районну раду, яка не має ніякого відношення до проекту, але має чомусь реалізувати м’яку частину цього проекту (конференції, банери, реклама, міжнародні зустрічі і т.д.), тобто рекламувати зроблене поляками за європейські гроші.   Це грубе порушення, власне  - це грабунок, але грабунок не простий, а «вишуканий», бо крайніх нема. Все було чітко сплановано. Рішення комісійне, комісія міжнародна, а скарга приймається тільки від бенефіціара №1, тобто тільки від поляків. Наші партнери неофіційно повідомили, що вважають це зведенням політичних рахунків і  не хочуть у це втручатися.  Наші листи і скарги залишилися просто листами. Не допомогло і втручання А.Лопушанського, до якого ми звернулися як до народного депутата від округу. Це ще одне свідчення того, як влада розправляється з тими, хто їй не угодний, хто сміє мати власну думку.

Дуже цікавим і показовим у даній ситуації є коментар, який дав голова Турківської РДА Олександр Лабецький на нараді, яка була присвячена відзначенню роковин розстрілу на Майдані. У присутності великої кількості людей, він виголосив перший урок -  що гроші самі не приходять, і нам, щоб отримати фінансування в межах міжнародного проекту, треба було ще три місяці тому їхати в область і домовлятися про це.

З ким домовлятися? З Синюткою? З Ганущиним?  Це не порада! Це – діагноз!   Дальше прозвучав ще один урок від влади – винуваті не представники комісії від обласної ради, які прийняли таке рішення і  вкрали у жителів міста Турка 1000000 Євро, перетворивши міжнародний проект у фікцію, а ті, хто замовив таке голосування. О.Лабецький  порадив шукати кінці у сусідньому з нами районі, де цей мільйон має появитися у додатковому фінансуванні чийогось проекту.

Третій урок від влади – м.Турка не отримає цих грошей, бо від цього виграють усі. Область виграє, бо віддає гроші тим, кому захоче, забравши у неугодних; районна рада підпише договір і всі протоколи полякам, бо їй за це область виділить якесь фінансування на район, а міському голові це вигідно – бо він отримає піар і буде розповідати про політичне переслідування.  Коментарі зайві.

2.«Реконструкція очисних споруд каналізації м.Турка Львівської області».

Підрядною організацією «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», яка виграла тендер у 2014 році, у грудні 2016 року закуплено обладнання, на загальну суму 4508600 грн., та сплачено за технагляд 70.4 грн., за рахунок яких закуплено устаткування для ГКНС та дизельної електростанції, каналізаційні та водопровідні труби для проведення робіт з реконструкції самопливного каналізаційного колектора та площадкових мереж каналізації очисних споруд. Частину придбаного передано на зберігання Турківській міській раді, інші придбані матеріали зберігаються на складах будівельної компанії.

У 2017 році Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА, якому Турківська міська рада передала права замовника з реалізації даного проекту, не подав запит на фінансування даного проекту з коштів, що залишились з виділених у 2016 році (більше 11,5 млн.грн.) і звернувся до Турківської міської ради з листом, в якому не заперечував передачу права замовника Турківській міській раді, оскільки фірма «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» не захотіла реалізовувати дальше цей проект. Сесія Турківської міської ради в кінці травня прийняла рішення про те, щоби забрати собі права замовника. Але протягом 2017 року Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДАтак і не передав нам документи і матеріали, зокрема ті, що стосувалися закупок і робіт, які проводилися у 2014 році на суму близько 320000 грн. Насправді жодних робіт не проводилося ні в 2014, ні в 2016 роках. За цим фактом правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження. Спільна обласна аудиторська комісія, яка працювала в м.Турка, підтвердила, що ніяких робіт на об’єктах не проводилося взагалі, хоча всі документи на виконані роботи були підписані. Наразі напрацьовується механізм виходу з цієї ситуації і подальшої реалізації проекту.

 

3. БІЗНЕС - ПРОЕКТ - КАРПАТИ

Це великий міжнародний інфраструктурний бізнес- проект, який передбачає створення площадки для співпраці органу місцевого самоврядування з банками, через створення спільних Хедж – Фондів. Була проведена велика підготовча робота, здійснено робочі поїздки до Києва на зустріч із банкірами і бізнес – партнером. У вересні планувалася поїздка до Києва у Комерційну Службу США, яка є представником Департаменту Торгівлі США, для вручення пропозиції по співпраці і презентації даного проекту. Після оголошення мені у кінці серпня підозри, поїздка стала неможливою і реалізація проекту зупинилася. Цей проект є важливим тому, що дає можливість органу місцевого самоврядування самостійно заробляти додаткові кошти у бюджет і отримувати їх на реалізацію своїх проектів, не залежати від милості обласних очільників чи їх клерків.

 

Протягом 2017 року відбулося 20 сесій та прийнято 488 рішень сесій міської ради.

Скеровувалися звернення до Президента України, Голови Верховної Рад України та Прем’єр-міністра України з питань щодо:

  1. підвищення оплати праці працівників, що працюють на території населених пунктів, які мають статус гірських (№810 від 23.02.2017);
  2. підтримки блокування торгівлі з тимчасово окупованими територіями та засудження силового розгону і затримання учасників блокади торгівлі з окупантами (№826 від 16.03.2017);
  3. недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі (№827 від 16.03.2017);
  4. скасування затвердженої НКРЕКП щомісячної абонентської плати за газ (№865 від 06.04.2017);
  5. необхідності якнайшвидшого прийняття у другому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель» (реєстраційний номер 4355) (№869 від 06.04.2017);
  6. необхідності проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні (№913 від 27.04.2017);
  7. необхідності запровадження персональних санкцій відносно осіб, які створюють реальні та/або потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності (№947 від 25.05.2017);
  8. невідкладного розгляду проекту Закону №5567 від 21.12.2016 року «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо врегулювання транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)» (№1125 від 26.10.2017);
  9. підтримки проекту нового Виборчого кодексу України (№1131 від 09.11.2017).

 

Сесією Турківської міської ради:

  1. надано дозвіл на відкриття та реєстрацію Турківської філії Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» (№783 від 30.01.2017);
  2. затверджено базовий текст проекту Програми  співпраці, на Контрактній основі, між Приватним Підприємством «Інноваційно-Технологічно-Дилерсько-Інвестиційна Компанія Кіперман і Партнери» і Органом Місцевого Самоврядування  міста Турка (№787 від 21.02.2017);
  3. прийнято функції замовника робіт з виконання робіт по проекту «Реконструкція очисних споруд каналізації м.Турка Львівської області (пусковий комплекс) Коригування» від департаменту розвитку та експлуатації ЖКУ Львівської обласної державної адміністрації (№948 від 31.05.2017);
  4. схвалено приєднання до Європейської ініціативи - «Угода мерів» (№1028 від 18.08.2017);
  5. надано дозвіл на розробку детального плану території кварталу індивідуальної житлової забудови по вул.Круг Городище (№1029 від 31.08.2017);
  6. надано дозвіл на розробку детального плану території кварталу індивідуальної житлової забудови в урочищі Осовня (№1031 від 31.08.2017);
  7. затверджено Програму «Поточний ремонт житлового фонду м.Турка на 2017 рік» (858 від 24.03.2017) – згідно якої перекрито 3 житлові будинки;
  8. затверджено проектно-кошторисну документацію по реконструкції адміністративного корпусу та складів виробничої бази Турківського КП ЖКУ по вул.Д.Галицького, 20 (№1230 від 21.12.2017);
  9. затверджено проектно-кошторисну документацію капітального будівництва зовнішніх інженерних мереж електропостачання та облік електричної енергії кварталу індивідуальної житлової забудови по вул.Зелена (№1234 від 21.12.2017).

Розроблено квартал індивідуальної житлової забудови в урочищі Осовня для 29 учасників АТО.

Розроблено квартал забудови під будівництво індивідуальних гаражів для учасників АТО (40 гаражів)

 

У 2017 році Турківська міська рада:

  1. Підписала - «Угода мерів – Схід» – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях, а саме: передбачається скоротити викиди парникових газів, щонайменше на 30% до 2030 року, та сприяти розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Перевагою для нашого міста є можливість брати участь у грантах та інших способах залучення зовнішнього фінансування для міста. На даний момент проводиться збір даних задля написання ПДСЕРК – плану дій сталого енергетичного розвитку та кліму.
  2. Стала учасником проекту “SMART ГРОМАДА – СТВОРЮЄМО РАЗОМ!”. В результаті, у 2018 році нам буде надано вичерпний пакет інформаційних технологій, що допоможе зробити наше місто сучасним, інноваційним, прогресивним. Сприятиме залученню інвестицій в місто та приверне увагу як потенційних інвесторів, так і гостей до нас. А жителям – покращить умови життя й сприятиме полегшенню отримання комунальних, медичних, інформаційних, адміністративних та інших послуг.

 

У 2017 році проведено реалізацію проекту громадського бюджету 2016 «Чисте місто» - передано дошкільним навчальним закладам, школам та ліцею контейнери для започаткування та популяризації роздільного сортування твердих побутових відходів. Затверджено пропозиції громадського бюджету 2017 «Комфортний міський парк» та «Безпека руху», що реалізовуватимуться у 2018 році.

Відвідування депутатами засідання сесії Турківської міської ради

Прізвище, ім’я, по-батькові депутата

Політична приналежність

Всього засідань

Присутній (-я)

Відсутній (-я)

 

Бегей Михайло Іванович

ТР у Львівській обл. ОП «БПП «Солідарність»

20

14

6

 

Бенкеч Геннадій Михайлович

ТР ОПП «Громадський рух «Народний контроль»

20

6

14

 

Білинський Василь Іванович

ТРОПП ВО «Батьківщина»

12

11

1

 

Бринь Тарас Іванович

ТРОПП «ВОЛЯ»

20

15

5

 

Гвоздінський Олександр Ярославович

ТРОПП «Об’єднання «Самопоміч»

20

19

1

 

Гірник Богдан Степанович

ТРОПП ВО «Свобода»

20

12

8

 

Доротич Андрій Романович

ТР ОПП «Громадський рух «Народний контроль»

20

17

3

 

Кітраль Володимир Лук’янович

ТРОПП «ВОЛЯ»

20

17

3

 

Кухар Віта Володимирівна

ТРОПП «Укр. об’єднання патріотів - УКРОП»

20

10

10

 

Матківська Світлана Романівна

ТРОПП ВО «Свобода»

20

16

4

 

Миньо Анатолій Ярославович

ТР у Львівській обл. ОП «БПП «Солідарність»

20

19

1

 

Павлик Ігор Іванович

ТР у Львівській обл. ОП «БПП «Солідарність»

20

14

6

 

Петрик Сергій Ярославович

ТРОПП «Громадська позиція»

20

16

4

 

Писанчин Лілія Володимирівна

ТРОПП ВО «Батьківщина»

20

14

6

 

Славич Анатолій Васильович

ТРОПП «Громадська позиція»

20

14

6

 

Сливар Володимир Ігорович

ТРОПП «Укр. об’єднання патріотів - УКРОП»

20

10

10

 

Стефаник Гадина Ярославівна

ТРОПП «Об’єднання «Самопоміч»

5

4

1

 

Стецишин Ігор Ярославович

ТРОПП «ВОЛЯ»

20

4

16

 

Тарасенко Ольга Володимирівна

ТРОПП «ВОЛЯ»

20

14

6

 

Федаш Микола Михайлович

ТР у Львівській обл. ОП «БПП «Солідарність»

2

1

1

 

Федчишак Оксана Василівна

ТРОПП ВО «Свобода»

20

17

3

 

Фролова Оксана Іванівна

ТРОПП ВО «Батьківщина»

5

4

1

 

Хомик Ігор Антонович

ТРОПП «ВОЛЯ»

20

14

6

 

Шевців Леся Іванівна

ТРОПП ВО «Свобода»

20

6

14

 

Шило Микола Йосифович

ТРОПП «Громадська позиція»

20

5

15

 

Шиян Руслан Омелянович

ТРОПП «ВОЛЯ»

1

1

0

 

Свої повноваження склали депутати 7-го скликання:

  1. Вовчанська Надія Ярославівна - (ріш. №914 від 27.04.2017-про дострокове припинення повноважень)
  2. Яворський Іван Ярославович - (ріш. №1048 від 31.08.2017-про дострокове припинення повноважень)
  3. Сіданич Сергій Ярославович - (ріш. №1049 від 31.08.2017-про дострокове припинення повноважень)
  4. Луговий Дмитро Миколайович - (ріш. №1128 від 26.10.2017-про дострокове припинення повноважень)
  5. Гав’як Тарас Іванович - (ріш. №1208 від 30.11.2017-про дострокове припинення повноважень)

У 2017 році проведено 15 засідань громадських слухань, з них:

  1. громадські слухання містобудівної документації  (Круц .В.В.; Ворон І.Р.; Сіданич В.М.; Дякович В.В.; Чопик В.Я.; Дупіряк В.Д.; Квартал забудови індивідуальних гаражів по вул.І.Франка; Місько М.М. );

 

  1. обговорення проектів рішень Турківської міської ради:
  • «Про затвердження тарифів на послуги з вивезення ТПВ від населення (приватні будинки)»;
  • «Про затвердження тарифів на послуги з вивезення ТПВ від населення (комунальні будинки)»;
  • «Про затвердження Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами в м.Турка»;
  • «Про затвердження Положення про громадські слухання в м.Турка»;
  • «Про надання Церкві Євангельських християн- баптистів м.Турка дозволу на будівництво (спорудження) меморіалу «Десять Заповідей Божих»;
  • «Про участь Турківської міської ради у конкурсі проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР»;
  • «Про встановлення місцевих податків і зборів на 2018 рік»;
  • «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2018 рік»;
  • «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2018 рік».

 

Забезпечено організацію та проведення засідань постійних депутатських комісій:

Постійна депутатська комісія з питань депутатської діяльності, етики, законності та гуманітарних питань провела 12 засідань, на яких було розглянуто 42 заяви учасників АТО про виділення грошової компенсації на придбання твердого палива (дрова) - виділено кошти, на загальну суму 63 000,00 грн., та 72 заяви мешканців м.Турка щодо надання одноразової матеріальної (фінансової) допомоги – виділено кошти, на загальну суму 70 400,00грн;

Постійна депутатська комісія із земельних питань провела 14 засідань;

Постійна депутатська комісія з питань економіки, бюджету та регуляторної політики провела 13 засідань.

Укладено та зареєстровано у Турківській міській раді 91 договір на аренду землі, з них 58 - з фізичними особами - на 1 рік, 14 - з юридичними особами - на 1 рік, 19 договорів, які пройшли реєстрацію в ЦНАП. Видано 2413 довідок про землю.

Проведено 13 засідань виконавчого комітету Турківської міської ради, прийнято 133 рішення. Згідно рішення 23 сесії 7 скликання Турківської міської ради №754 від 23.12.2016 року, було замінено та включено до складу виконавчого комітету Дубравського Андрія Васильовича та Крайняковець Мар’яну Михайлівну.

Видано 156 посвідчень громадянина, який проживає на території гірського населеного пункту

За період 2017 року  поступило :

 

1208 заяв і скарг громадян. На особистому прийомі голови була 121 особа.

757  листів і клопотань від організацій, підприємств, установ.

14 заяв інформаційного запиту публічної інформації.

Вихідної документації  -  1523  (відповідей на заяви, скарги, листи).

 

Видано 400 розпоряджень голови міської ради.

 

За 2017 рік у службу з формування та ведення реєстру територіальної громади м.Турка поступило 376 заяв, з них 121 – зняття з реєстрації, 255 – реєстрація. Відповідно до повідомлення про зняття з реєстрації місця проживання – знято 56 осіб. Видано 6488 довідок різного змісту. Щотижнево у міграційну службу подаються відомості про реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Щомісячно, до 5 числа, у Державний Реєстр виборців апарату Турківської РДА подаються відомості: зареєстрованих за місцем проживання у м.Турка, яким протягом наступного місяця виповниться 18 років; виборців, які протягом попереднього місяця зареєстрували місце проживання у м.Турка; виборців, які протягом попереднього місяця зняті з реєстрації за місцем проживання у м.Турка. Ведеться картка реєстрації особи та адресна картка на зареєстрованих чи знятих з реєстрації в м.Турка. Складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення щодо порушення терміну реєстрації місця проживання осіб.

Доходи загального фонду, при плані 9909920,00 грн., – поступило 12153698,35 грн. +2243778,35 грн.

Доходи спеціального фонду, при плані 464000 грн., – поступило 740547,54 грн. + 276547,54грн.

Всього доходи, при плані – 10373920,00 грн., – поступило 12894245,89 грн.

Видатки по загальному фонду – 9930600,37 грн.

Видатки по спеціальному фонду – 2044812,34 грн.

Всього видатки – 11975412,71 грн.

 

Тендерним комітетом Турківської міської ради у 2017р було проведено закупівлі

Закупівля

К-сть учасників

Початкова вартість

Кінцева вартість

різниця

Пластикові баки для сміття

3

25000.00

19748.00

5252.00

Обладнання для міського відеоспостереження

1

25000.00

24574.00

426.00

Поточний ремонт дороги і тротуарів по вул.Шептицького

1

296081.00

296081.00

0

Тротуарна плитка «Старе місто»

2

54400.00

50980.00

3420.00

Щебінь гранітний 20-40

1

59000.00

57600.00

1400.00

Віброплита

1

30000.00

22000.00

8000.00

Сміттєві баки 1100л

1

140000.00

139980.00

20.00

Фекально-дренажний насос

6

4000.00

1999.00

2001.00

Дизельний генератор

3

23000.00

16173.00

6827.00

Відбійний молоток

3

6800.00

5064.00

1736.00

Холодний асфальт

1

50000.00

49000.00

1000.00

Хліб пшеничний

1

33000.00

32940.00

60.00

Капітальний ремонт фасаду ратуші

3

299351.00

264999.00

34352.00

Перенесення лінії електропередач по вул. І.Франка

1

72000.00

72000.00

0.00

 

Картопля

1

28600.00

27720.00

880.00

Цукор

1

9350.00

9240.00

110.00

Оброблені фрукти та овочі

1

11634.00

11260.00

374.00

Сухарі та печиво

2

3320.00

2835.40

484.60

Покрівельні матеріали

3

85753.00

77476.85

8276.15

Матеріали для влаштування ливневої каналізації – вул..Потік

1

78600.00

63000.12

15599.88

Сміттєві баки 0.75м3

2

29000.00

27599.00

1401.00

Матеріали та обладнання для вуличного освітлення

4

34000.00

26239.50

7760.50

Циркуляційний насос та матеріали для опалення ДНЗ №1

1

15000.00

13500.00

1500.00

Канцелярські товари

4

15000.00

12741.84

2258.16

 

 

 

 

 


              Загальна сума зекономлених коштів за  2017р. – 103138,29 грн

 

 

 

            Роботи, виконані у 2017 році:

  1. Проведено капітальний ремонт фасаду будівлі міської ради. Роботи виконало ТзОВ "АЛЬППРОМ". Вартість договору - 355830 грн.
  2. Проведено поточний ремонт дороги по вул.Січових Стрільців-Середня у м.Турка, довжиною 1 км. Роботи виконало ТзОВ "Балтом Україна". Вартість договору -  99970.00 грн.
  3. Поточний ремонт дороги по вул.Міцкевича у м.Турка, довжиною 700 м. Роботи виконало ТзОВ "Балтом Україна". Вартість договору -  69846.00 грн.
  4. Поточний ремонт дорожнього полотна по вул.майдан Шевченка м. Турка. Роботи проводила   "Турківська ДЕД" ДП "Львівський облавтодор" ПАТ Д АК. "Автомобільні дороги України". Вартість договору - 26734.00 грн.
  5. Поточний ремонт дорожнього полотна по по вул. Міцкевича, вул. С.Стрільців, майдан Шевченка, пл. Ринок  м. Турка. Роботи проводила   "Турківська ДЕД" ДП "Львівський облавтодор" ПАТ Д АК "Автомобільні дороги України". Вартість договору - 299597.00 грн.
  6. Проведено поточний ремонт міського туалету. Роботи виконало ПП БТФ "Чертур".  Вартість договору - 29887.00 грн.
  7. Проведено виконання робіт зі встановлення та облаштування дитячого майданчика в м.Турка по вул.С.Стрільців,15. Вартість договору - 63619.00 грн. (50000 грн. виділено з обласного бюджету). Майданчик придбаний і встановлений за сприяння Турківської РДА.  Роботи виконало ПП БТФ "Чертур".
  8. Придбана і встановлена металева конструкція автобусної зупинки по вул.Горішня

Вартість зупинки зі встановленням - 25000.00 грн.

  1. Перенесено лінії електропередач по вул. І.Франка для виділення кварталу забудови під гаражі для учасників АТО. Вартість робіт - 72000 грн.
  2. Закуплено 20 сміттєвих баків 1100 л.(євростандарт), на суму 14000 грн.
  3. Виділено 150000 грн.  відділу освіти Туркіівської РДА для реалізації проекту зі встановлення футбольного спортивного майданчика зі штучним покриттям на території Турківського НВК «ЗНЗ І – ІІІ ст. - ДНЗ».
  4. Придбано обладнання для  відеоспостереження на вулицях міста і передано в користування районному відділу поліції. Встановлено 4 вуличних відеокамери. Вартість обладнання -  24574 грн.

 

У 2017 році продовжили вирішення завдання, яке поставила собі міська рада спільно з депутатським корпусом у 2016 році  –   там, де це можливо,  максимально залучити жителів кожної вулиці до вирішення їх проблем і спільно, господарським методом, економлячи значні кошти, що йшли на виготовлення документації і оплату підрядним організаціям, зробити наше місто кращим.

У 2017 році було реалізовано:

– за безпосередньої участі жителів міста і спонсорів, Турківської міської ради та Львівської обласної ради. Виконавцями проекту були – ТзОВ «Компанія ВілКом», – 2 мікропроекти, а саме:

  1. «Реконструкція вуличного освітлення вул. Травнева м.Турка», загальною вартістю 261 790 грн. З них кошти: жителів вулиці та спонсорів – 18 000  грн; Турківської міської ради – 113 790 грн; обласного бюджету – 130 000 грн. За результатами реалізації проекту, було збільшено мережу міського вуличного освітлення на понад 1 500м. та встановлено 41 ЛЕД - ліхтар.
  2. «Реконструкція вуличного освітлення в м. Турка по вулицях  Самбірська, Д. Галицького та Круг Городище», загальною вартістю 294 209 грн. З них кошти: жителів вулиці та спонсорів – 18 000  грн; Турківської міської ради – 138 109 грн; обласного бюджету – 138 000  грн. За результатами реалізації проекту, було збільшено мережу міського вуличного освітлення приблизно на 3 000 м., і встановлено 44 ЛЕД - ліхтарі. Та найголовніше – було освітлено цілий житловий масив.

 

За результатами співпраці жителів міста та Турківської міської ради, було реалізовано наступні важливі місцеві проекти:

  1. Створено нову гілку вуличного освітлення, а саме: освітлено вулицю Поляна – Поляна бічна, загальною протяжністю понад 1 000м., встановлено 17 вуличних ліхтарів - з перспективою подальшого розширення. Турківська міська рада провела закупівлю матеріалів, на загальну вартість понад 26 тис. грн. Опори виготовляли та встановлювали жителі вулиці, а роботу проводив електрик міської ради.
  2. Було проведено роботи з перекриття двох комунальних житлових будинків, за адресою: Майдан Шевченка, 32 та Пушкіна, 3. В результаті було замінено близько 600 м.кв. покрівлі, що поліпшило умови проживання в цих будинках та осучаснило естетичний вигляд міста. Матеріали закупила Турківська міська рада, на загальну суму 77,5 тис. грн., а роботи проводилися силами  мешканців.
  3. Задля поліпшення дорожньої ситуації, по вул. Потік було проведено роботи із прокладання ливневої каналізації. В результаті, Турківська міська рада провела закупівлю 72м. труб, діаметром 400 мм., та 300 м. арматури, на загальну вартість 63 000 грн. Роботи були виконані в повному обсязі власними силами жителів вулиці.
  4. Продовжено будівництво мосту через р.Літмир по вул.Середня (біля приміщення колишньої спортивної школи). У 2016 році залили основу бетонних опор в землі, а в 2017 році вивели їх на поверхню і встановили на них металеву платформу. В цьому році плануємо завершити будівництво. Потрібно бетонні плити- для укріплення берега та щебінь- для вирівнювання під’їзних шляхів. Матеріали і техніку забезпечила міська рада, роботи проводились силами жителів вулиці.
  5. Відремонтовано каналізацію по вул. В.Стуса 31, встановлено бетонне кільце з кришкою та замінено 8 м. труби, діаметром 160 мм (спільно з жителями будинку)
  6. Завершено встановлення бруківки на площі по вул А.Шептицького. Укладено 114м² дорожньої бруківки коштом жителів вулиці , близько - 500 м²- коштом міської ради, роботи виконало МПП «Сян». Вартість робіт – 106 тис.грн..
  7. Облаштовано піший перехід через річку Літмир з вул. Січових Стрільців на вул.Сагайдачного. Матеріали придбані міською радою, роботи проводилися силами жителів обидвох вулиць.
  8. Проведено відпайку вуличного освітлення по вул.І.Франка (Горобційське) – довжина лінії 400 м, 6 шт. ліхтарів (роботи проведено силами міської ради, жителями  закуплено ліхтарі).
  9. Проведено відпайку вуличного. освітлення по вул.Шевченка,  ліхтар купив житель вулиці М.Квасниця.

Силами міської ради та Турківського ЖКУ проведено наступні роботи:

  1. Закуплено та розвезено щебінь по бічних прогонах та вулицях :  вул. Молодіжна – 15 тонн, Круг Городище – 15 тонн, вул. Богдана Хмельницького – 30 тонн, Поляна – 15 тонн, майдан Шевченка, біля громадського туалету  - 40 тонн, вул.Шевченка – 30 тонн, майдан Шевченка (базар) – 30 тонн.
  2. Прокладено 42 метри ливневої каналізації,  труба 200 мм., по вул. Міцкевича навпроти соцзахисту.
  3. По вулицях міста встановлено 17 нових дорожніх знаків.
  4. Помальовано труби та гідранти  у всіх водяних колекторах.
  5. Проведено роботи по утепленню колодязів на зиму.
  6. Помальовано зебри та відбійники. Один відбійник відремонтовано.
  7. Помальовано перила  5 мостів жовтою і синьою фарбами.
  8. Змонтовано та встановлено шлагбаум у центральній частині міста.
  9. Власними силами відремонтовано приміщення фільтраційної водопроводу.
  10. Закуплено і встановлено 25 паркових  лавок на майдані Шевченка та на пл.Ринок.
  11. Замінено прибудинковий електричний ввід до буд.36 по вул. Молодіжна (160 м. кабеля).
  12. Відведено воду з дороги в потік по вул.Травнева. Використано 6 м. труби 400 мм.
  13. Відремонтовано фонтан у міському парку.
  14. Проведено кронування дерев у міському парку довкола ратуші.
  15. Проводився ямковий ремонт холодним асфальтом міських комунальних доріг (вул.Молодіжна, вул.Міцкевича, вул.В.Стуса, вул.І.Франка).
  16. Закуплено 20 нових сміттєвих контейнерів. (євростандарт).
  17. Періодично проводилася заміна лампочок вуличного освітлення.

Культурні і спортивні заходи, свята

  1. Спільно з відділом культури Турківської РДА проведено свято Івана Купала.
  2. Взято участь у підготовці і проведенні святкування Шостих Всесвітніх бойківських фестин.
  3. Взято участь у всіх офіційних заходах зі святкування державних свят України.

 

Щиро дякую всім, хто підтримував мене і нас у ці непрості часи, хто розуміє і підтримує й зараз: колективу  міської ради за підтримку, розуміння, витримку і професіоналізм;  жителям міста, які не повірили в ту брехню, яку розповсюджували  про нас і висловили нам свою підтримку;   друзям з ГО «Майдан Турківщини»;  громадським організаціям учасників АТО та воїнів – афганців;  друзям із ПП «Воля» як на місцях, так і в Києві; друзям із ГО «Люди Країни» з усієї Львівської області;  членам молитовної  групи, які  їздять на хресні дороги в Страдч, які підтримували нас в судах своєю присутністю і молитвами; трудовим колективам Турківської першої і другої школи і школи -  інтернат; громаді УГКЦ;  нашим адвокатам і, звичайно, нашим сім’ям і родинам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень