A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

17 травня – відзначення Дня української вишиванки

Дата: 17.05.2018 11:28
Кількість переглядів: 506

Дорогі турківчани! Працівники Турківської міської ради на чолі з міським головою Геннадієм Когутом, щиро вітають усіх з Днем вишиванки!

День вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, університет, школу чи садочок.

Споконвіку для українців власна вишиванка була наче оберегом, тому й стала справді дорогоцінною. Кожен птах, кожна квітка, що прикрашає вишиванку, має своє символічне значення, спрямоване на добре та щасливе життя. Важливими є також правильно підібрані кольори: червоний, зелений, чорний. Створена руками, така вишиванка всотує не тільки частинку душі того, хто її зробив, а ще є ланкою між минулим, його традиціями і цінностями та сучасністю.

Як правило, вишиванку ми вдягаємо в святкові дні! Сьогодні особливий день саме тому, що в кожній області, в кожному місті і містечку українці об’єднанні! Нас поєднало велике почуття поваги і любові до українських національних традицій, до країни, один до одного!

Мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби. Бажаємо укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень