A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Дата: 10.07.2017 12:50
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

ПАМ’ЯТКА
ІЗ ЗАПОБІГАННЯ ТА ВРЕГУЛЮВАННЯ КОНФЛІКТУ ІНТЕРЕСІВ ДЕПУТАТАМИ ТУРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Згідно підпунктів б) та в) пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб'єктами, на яких поширюються дія цього Закону, є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а саме: депутати місцевих рад, посадові особи місцевого самоврядування.

Згідно доповненої статті 59-1 (Конфлікт інтересів) Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» здійснення контролю за дотриманням вимог з конфлікту інтересів серед депутатів та керівництва в міській раді, здійснення надання зазначеним особам консультацій та роз'яснень щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, поводження з майном, що може бути неправомірною вигодою та подарунками, покладається на постійну комісію, визначену відповідною радою. Згідно рішення Турківської міської ради від 07.03.2017 №823 «Про задоволення подання Самбірської місцевої прокуратури від 03.03.2017 №23/05/2/22-209 вих-17 про усунення порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції» нею є постійна комісія Турківської міської ради з питань депутатської діяльності, етики, законності та гуманітарних питань.

У зв’язку з вищевикладеним, для запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у депутатів місцевих рад, законодавством встановлено ряд обмежень та зобов’язань, що визначені розділом V (ЗАПОБІГАННЯ ТА ВРЕГУЛЮВАННЯ КОНФЛІКТУ ІНТЕРЕСІВ) Закону України «Про запобігання корупції» та в статті 59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Крім того, рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 14.07.2016 №2 затверджені Методичні рекомендації з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб. Особливу увагу слід звернути на пункт 6.1. вказаних методичних рекомендацій, який присвячений діяльності депутатів місцевих рад.

Тому, для запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у депутатів міської ради, просимо не порушувати положень зазначених норм законодавства та дотримуватися методичних рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

Методичні рекомендації з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб, затверджені рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 14.07.2016 №2
(https://nazk.gov.ua/metodychni-rekomendaciyi)

Закон України «Про запобігання корупції»
(http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/1700-18)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень