A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

День пам’яті захисників України

Дата: 29.08.2019 16:41
Кількість переглядів: 518

На виконання Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», сьогодні, 29 серпня, на майдані Шевченка в місті Турка учасниками АТО було приспущено Державний Прапор України. В даному заході взяли участь керівництво міста та району, священнослужителі, представники організацій, установ та підприємств, ветерани та учасники бойових дій, громадські активісти, помічник народного депутата України Андрія Лопушанського, жителі міста.

Біля пам’ятника загиблим учасникам АТО священнослужителями було відправлено молебень за загиблими воїнами. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а потім відбулася церемонія покладання квітів до стели Небесної Сотні, меморіальних дошок Олександра Ільницького, Юрія Міська, пам’ятника загиблим воїнам АТО.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

Згідно зі звітом Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року, а загальна кількість контингенту складала: 3,5 тис. осіб особового складу, 60 танків, 320 БМД (БМП), 60 гармат, 45 мінометів, 5 ПТРК.

За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому "зеленому коридорі" 366 українських воїнів загинуло, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Ця трагедія повинна послугувати черговим уроком для політичного та військового керівництва України, всіх громадян, що з ворогом, яким є Росія домовлятись неможна. Всі домовленості з Росією ніколи не вартують навіть цього паперу, на якому вони написані. Пам’ятаймо про це, пам’ятаймо про  захисників України, які віддали своє життя за територіальну цілісність та суверенітет.

Нажаль і Турківщина у серпні місяці 2014 року втратила своїх трьох синів. Це Романа Мотичака,  Михайла Романовича та Миколу Кльоба.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень