A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Звернення депутатів Турківської міської ради до Прем’єр-міністра України О.Гончарука, Міністра фінансів України О.Маркарової, Міністра розвитку громад та територій України А.Бабак стосовно державної підтримки розвитку гірських територій

Дата: 30.09.2019 09:59
Кількість переглядів: 481

Враховуючи лист
Асоціації органів місцевого самоврядування
Єврогеріон Карпати-Україна»

Звернення

до Прем’єр-міністра України О.Гончарука, Міністра фінансів України О.Маркарової, Міністра розвитку громад та територій України А.Бабак стосовно державної підтримки розвитку гірських територій

 

Територія Українських Карпат, маючи величезний потенціал природної й історико-культурної спадщини та низку спільних викликів у сфері безпеки, доступності, екології, потребує залучення спільних фінансових інструментів для подолання загроз і розвитку регіону. На регіональному рівні сьогодні уже є успішні практики об’єднання зусиль і акумулювання фінансових ресурсів для розвитку гірських територій: Програма підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що спільно фінансується з місцевих бюджетів Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Чернівецької областей; проєкт “Карпатська мережа регіонального розвитку” в межах секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу.

Важливим є створення окремого механізму фінансування проєктів розвитку гірських територій на державному рівні, і, безперечно, позитивним зрушенням в цьому напрямку стала ініціатива розробки Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 - 2022 роки відповідно до Указу Президента України “Про розвиток регіону українських Карпат” № 543/2019 від 22 липня 2019 року. Відповідно до Указу, програма має бути затверджена у двомісячний строк з дати його опублікування. Однак, у проєкті Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” відсутня стаття для фінансування реалізації Державної програми розвитку регіону українських Карпат. Тобто існує загроза того, що прийнята програма не буде підтверджена жодним фінансовим ресурсом і замість реальних розвиткових проєктів гірські території отримають лише обіцянки. Варто зазначити, що Указом Президента України від 20.09.2019 р. № 713/2019 надано доручення Кабінету Міністрів України “передбачити під час доопрацювання проєкту закону про Державний бюджет України на 2020 рік відповідно до обґрунтованих потреб кошти на здійснення заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання, підвищення соціальних стандартів, розвиток гірських територій українських Карпат, а також збільшення обсягу коштів Державного фонду регіонального розвитку”.

З огляду на викладене та задля пришвидшення економічного і соціального розвитку гірських територій, Турківська міська рада звертається до Вас із проханням:

 

Передбачити в Законі України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” окрему статтю “Проєкти для розвитку гірських територій (в тому числі  в рамках заходів Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020 - 2022 роки)” в розмірі 2 млрд гривень, що сприятиме реалізації державних гарантій підтримання соціально-економічного розвитку гірських територій, що, разом з використанням регіональних можливостей та ресурсів, забезпечуватиме зростання та розвиток на сьогодні депресивних територій.

 

З повагою,
депутати Турківської міської ради
 

Прийнято рішенням

74 сесії міської ради 7 скликання

від 26.09.2019 №2236

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень