Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Звернення депутатів Турківської міської ради до Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та народного депутату України Лопушанського А.Я. щодо питання функціонування цифрового телебачення на території

Дата: 08.11.2019 12:13
Кількість переглядів: 925

Звернення

звернення депутатів Турківської міської ради до Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та народного депутату України Лопушанського А.Я. щодо питання функціонування цифрового телебачення на території Турківської міської ради

 

Ми, депутати Турківської міської ради VII скликання звертаємось до Вас щодо питання функціонування цифрового телебачення на території Турківської міської ради.

Враховуючи гірський ландшафт регіону, прийом телеканалів завжди був затруднений, а тепер, коли планується відключення аналогового мовлення регіон фактично залишається без альтернативи. Відсутність телекомунікаційної інфраструктури, відсутній сигнал цифрового телебачення залишає населення (в основному малозабезпечені категорії) без якісної альтернативи аналогового мовлення. Зокрема, на території Турківської міської ради знаходяться телевізійна вежа, однак вона не забезпечую цифрового телевізійного мовлення. Дана вежа знаходяться у підпорядкуванні Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення — державного оператора телерадіомовлення, радіорелейного й супутникового зв'язку, який має всі необхідні людські і матеріальні ресурси для повноцінного впровадження цифрового мовлення в будь-якому регіоні України.

Але, на жаль, склалася парадоксальна ситуація, коли Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не надає Концерну дозволу на побудову державної мережі цифрового мовлення і покриття всієї території країни.

На даний час є  передумови, що після припинення роботи аналогових телевізійних передавачів, в місті може відбутися значне зменшення інформаційного простору та спостерігатиметься повна його відсутність, що спричинить інформаційний вакуум для отримання якісної і своєчасної інформації, яка стосується різних сфер життя та спричинить величезну соціальну напругу.

Просимо Вас вжити всіх заходів, необхідних для максимального покриття цифровим сигналом території міста, що в свою чергу сприятиме отриманню сигналу населеними пунктами Турківського району Львівської області, недопущення створення соціальної напруги серед населення та надання дозволу використати наявні можливості Концерну РРТ для повноцінного забезпечення жителів району якісним цифровим телебаченням.

Прийнято на сімдесят сьомій (позачерговій) сесії Турківської міської ради сьомого демократичного скликання 07 листопада 2019 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень