A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

28  квітня – Всесвітній день охорони праці!

Дата: 14.04.2021 15:13
Кількість переглядів: 290

Фото без описуСтаросамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області інформує, що Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, девіз якого – "Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ І ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ".

Всесвітній день охорони праці – 2021 присвячений зміцненню національних систем безпеки та здоров'я на роботі (БЗР). Кожна країна повинна сприяти постійному вдосконаленню безпеки та гігієни праці для того, щоб попередити випадки виробничого травматизму, професійних захворювань та загибелі працівників на роботі.       

Згідно з Указом президента України від 18 серпня 2006 року  № 685/2006 "Про день охорони праці" в Україні день охорони праці відзначають 28 квітня з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшановування пам'яті осіб, які загинули на виробництві. Головним завданням державної політики у сфері охорони праці є збереження життя, здоров'я та працездатності людини під час виконання службових обов'язків.

Через пандемію COVID-19 змінилося життя кожного з нас, змін зазнала і професійна діяльність, особливо це стосується праці медичних працівників, які безпосередньо контактують з пацієнтами під час їх прийому, надають медичну допомогу пацієнтам, хворим на коронавірус. У результаті цього багато медичних працівників захворіло на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Для уникнення зараження гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS COV-2, потрібно дотримуватися певних  рекомендацій, а саме:

- носити маски;

- дотримуватися соціальної дистанції;

- уникати скупчення людей;

- регулярно та ретельно мити руки з милом або обробляти дезінфікуючими спиртовмісними (від 60%) засобами;

- не торкатися брудними руками своїх очей, носа та рота;

- термічно обробляти продукти;

- повноцінно харчуватися, дотримуватися режиму здорового сну, виконувати фізичні вправи, підтримувати водний баланс організму;

- не вживати сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця;

- намагатися уникати контакту з тваринами, після контакту обов'язково помити руки;

- дезінфікувати особисті речі (мобільні телефони, планшети, комп'ютери, столи, сумки, окуляри та інше).

Якщо кожен з нас буде дотримуватися цих простих речей, то ми перервемо ланцюг інфікування коронавірусною інфекцією.

Шановні роботодавці, ви відповідальні за створення  безпечних та нешкідливих умов праці для кожної застрахованої особи, дотримання санітарних норм, забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту. Долучайтеся до відзначення Всесвітнього дня охорони праці, пропагуйте безпечні умови праці, зокрема в умовах пандемії, для  захисту та збереження життя і здоров'я  працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень