A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківська міська рада застерігає мешканців не спалювати сухостою, та пам’ятати про шкоду, яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах!

Дата: 22.04.2021 09:55
Кількість переглядів: 349

Фото без описуНедотримання правил пожежної безпеки та необережне поводження з вогнем, зокрема навмисне підпалювання сухої трави у більшості випадків призводить до загоряння торфовищ, лісової підстілки, лісу та сміттєзвалищ, що може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не лише довкіллю, житловим будинкам та інфраструктурі, але й життю і здоров’ю людей, особливо тим, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами.

Звертаємо Вашу увагу, що порушення правил пожежної безпеки тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність, а саме за:

самовільне спалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян – від 3060 грн до 6120 грн, на посадових осіб від 15300 грн до 21420 гривень,

порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 1530 грн до 4590 гривень,

знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4950 грн до 15300 грн і на посадових осіб – від 10710 грн до 18360 гривень.

Окрім того, статтею 245 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків вогнем чи іншим загально-небезпечним способом.

Винні особи караються штрафом від 91800 грн до 153000 грн або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк. Такі ж дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Турківська міська рада застерігає мешканців громади не спалювати сухостою, та пам’ятати про шкоду, яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень