A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Лісокористувачам заборонили вирубку лісу в Турківській міській територіальній громаді без погодження з громадою

Дата: 29.04.2021 16:21
Кількість переглядів: 2443

Вчора, 28 квітня, під час засідання сесії депутати Турківської міської ради Самбірського району Львівської області підтримали рішення щодо запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів на території Турківської міської територіальної громади.

Рекомендоване до розгляду на сесії:

  • Комісією з питань агропромислового розвитку, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища, архітектури, містобудування та діяльності житлово-комунального господарства;
  • Комісією з гуманітарних питань та соціального захисту населення;
  • Комісією з питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування, законності, правопорядку, прав людини, соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, туризму, міжнародної співпраці, середнього і малого бізнесу;

Це рішення передбачає заборону постійним лісокористувачам проводити господарську діяльність без попереднього обговорення з територіальною громадою та без рішення Турківської міської ради про погодження запланованих лісогосподарських заходів.

Дане рішення підтримане міським головою Ярославом Паращичем.

За рішення проголосувало 14 депутатів.

Пунктом 3 рішення було затверджено «Положення про громадські обговорення місцевими громадами запланованих лісогосподарських заходів – громадські слухання», яким визначено процедурний порядок залучення громадськості, до обговорення питань, щодо прийняття рішень у сфері використання та відтворення лісових ресурсів на території Турківської міської територіальної громади.

Жителі Громади повинні чітко розуміти, де будуть відбуватися заплановані рубки, чи буде після цього проводитись висадження саджанців, в якій кількості і яких порід, і чи буде компенсовано шкоду, яка спричиняється внаслідок такої діяльності.

Одночасно, хочемо заначити, що попередні перемовини та обговорення прийнятого рішення відбувалися на початку квітня 2021 року на засіданні постійної депутатської комісії з питань агропромислового розвитку, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього природного середовища, архітектури, містобудування та діяльності житлово-комунального господарства за участі представників ДП «Турківське лісове господарство», Турківське ДЛГП «Галсільліс» та ДП «Боринське лісове господарство».

 

Рішення 12-ї сесії Турківської міської ради 8-го скликання від 28.04.2021 року №468 "Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів на території Турківської міської територіальної громади".

 

Для інформації:

Постанова Кабінету Міністрів України від 29 червня 2011 р. N 771 «Про затвердження Порядку залучення громадськості до обговорення питань щодо прийняття рішень, які можуть впливати на довкілля».

Рішення Львівської обласної ради від 16 лютого 2016 року №77 «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області».

Розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації №397/0/5-20 від 11.06.2020 року «Про створення робочої групи з питань контролю за збереження лісових ресурсів»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень