Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині відбувся захід до Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2021 15:53
Кількість переглядів: 513

Фото без описуДо Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Турківщині зібралися на урочистий захід, вшановуючи живих та віддаючи данину пам'яті усім полеглим воїнам, тим фронтовикам, кого не стало у повоєнний час. Згадали в цей день і про тих, хто ризикує власним життям, захищаючи нас на Сході України від подальшого наступу ворога

Поминальний захід відбувся біля братської могили на кладовищі за участі представників органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань, духовенства, молоді, громадськості.

«8 травня – це день пам’яті про тих, хто не повернувся живим, день пам’яті за кожним, хто боровся з нацизмом. 9 травня – це день вшанування живих: тих, хто пройшов палаючими стежками Другої світової війни, хто зумів довести, що українці – нація, яка вистоїть в будь-яких випробуваннях, - зазначив у своєму виступі міський голова Ярослав Паращич.

І сьогодні ми, пам’ятаючи про тих, хто загинув у роки війни - чи то на фронті, чи у національно-визвольній боротьбі, схиляємося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до України і бажання бачити її незалежною та квітучою».

Всі присутні на заході вшанували пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Опісля відбулося покладанням квітів до могил загиблих воїнів у роки Другої світової війни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень