A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

23 травня, Турківщина, як і уся Україна, вшановує День Героїв або Свято Героїв

Дата: 23.05.2021 15:20
Кількість переглядів: 400

Фото без опису23 травня, Турківщина, як і уся Україна, вшановує День Героїв або Свято Героїв. Це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Так, сьогодні, біля пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) в місті Турка відбулись урочистості з нагоди Свята Героїв. У заході взяли участь керівництво місцевого самоврядування, родини полеглих Героїв, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, учасники Революції Гідності, учасники бойових дій на сході України та громадськість міста.

Священнослужителі провели панахиду за померлими. Пам'ять всіх Героїв України вшановано хвилиною мовчання.

Сьогодні Україна відзначає Свято Героїв – це день пам’яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну. Ще ніколи не були ми ближчі до розуміння того, хто такі Герої, як саме у нинішній час, коли сотні українських патріотів віддають свої життя в ім’я великої ідеї – Вільної Самостійної Незалежної Держави. Загартована роками історичних лихоліть та поневірянь, українська нація щоразу в кожному поколінні народжувала Героїв, котрі піднімались на боротьбу, жертвували власним життям, виборюючи перемогу.

Учасниками заходу відбулася урочиста хода з покладанням квітів до пам’ятників та меморіальних таблиць захисників України.

Опісля, на майдані Шевченка відбулася концертна програма за участю учасників художньої самодіяльності народних домів.

 

Довідково:

День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня.

Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень