A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Напередодні відзначення 25-ї річниці Дня Конституції в культурному центрі "Україна" міста Турки відбулися урочисті заходи

Дата: 25.06.2021 16:13
Кількість переглядів: 388

Фото без описуВідлік святкування Дня Конституції України розпочався з 28 червня 1996 року. Саме в цей День народні обранці проголосували в парламенті за Основний закон України - Конституцію, вперше офіційно пролунав гімн України, затверджений Конституцією. Це єдине державне свято, яке задеклароване ст.161 Основного закону. Конституція - це постулат у забезпеченні прав людини і громадянина. В цей день, 28 червня 1996 року, Україна підтвердила своє прагнення розбудувати незалежну, демократичну державу.

Напередодні відзначення 25-ї річниці Дня Конституції України в культурному центрі "Україна"  міста Турки відбулися урочисті заходи за участі представників органів місцевого самоврядування та громадськості, котрі традиційно розпочалися зі звучання Гімну України.

Урочисті збори відкрив секретар Турківської міської ради Олександр Гвоздінський: «Конституція України є могутнім імпульсом для консолідації суспільства, своєрідним дороговказом на шляху зміцнення нашої державності. Ми повинні чітко усвідомлювати, що День Конституції так само, як і День Незалежності – це ті фундаментальні речі, які цементують народ навколо ідей патріотизму, єдності нації та національної гордості. Нехай же в день Державного свята Дня Конституції в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон. Звісно, демократичний розвиток, як показує історичний досвід нашої держави, ніколи не був легким і нині ми знов повинні боротися за дотримання та втілення в життя конституційних принципів, які гарантуватимуть нам мирне та вільне життя в нашій державі.

Я бажаю кожному з нас терпіння та віри в те, що з кожним новим роком, з кожним новим поколінням наша країна ставатиме кращою і міцнішою, такою, яку ми та весь світ буде вважати правовою європейською державою».

Також привітала присутніх із святом помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра й зазначила, що прийняття Конституції стало відправною точкою на шляху побудови сильної, демократичної та правової держави. І сьогодні першочерговим завданням є об’єднання зусиль задля продовження процесу розбудови та розвитку нашої Батьківщини

Після офіційної частини свято відзначалось у святковому настрої завдяки творчим колективам народних домів, які подарували містянам гарний настрій та чудову музикальну подорож.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень