A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Своєчасно подавайте заяви-розрахунки

Дата: 08.07.2021 11:40
Кількість переглядів: 205

Старосамбірське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області (далі – відділення) нагадує страхувальникам, що з 01 жовтня 2018 року набув чинності новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджений постановою правління Фонду від 19.07.2018 № 12 (далі – Порядок № 12).

Згідно з цим Порядком № 12 комісія (уповноважений) із соціального страхування на підставі поданих застрахованою особою документів приймає рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення (допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, вагітності та пологах, на поховання) та не пізніше 5 робочих днів з дня прийняття такого рішення передає документи до бухгалтерії страхувальника. Страхувальник після отримання документів від комісії (уповноваженого) нараховує суми матеріального забезпечення, формує заяву-розрахунок за встановленим зразком (додаток № 1 до Порядку № 12). Проте деякі страхувальники не вважають за потрібне заповнювати правильно всі реквізити заяви-розрахунку: не проставляють місцезнаходження страхувальника, номер телефону, дату складання заяви-розрахунку, прізвище, ім’я та по батькові, контактний номер телефону відповідальної особи, допускають помилки при написанні номера рахунку.

Заява-розрахунок – це документ, згідно з яким страхувальник отримує матеріальне забезпечення від Фонду, тому переконливо просимо відповідальних осіб страхувальників правильно заповнювати всі реквізити, адже від цього залежить, як швидко застраховані особи отримають кошти. Отже, правильно заповнену заяву-розрахунок не пізніше 5 робочих днів з дня прийняття рішення комісією (уповноваженим) про призначення матеріального забезпечення страхувальник передає до відділення за своїм місцезнаходженням чи проживанням у паперовому вигляді особисто або надсилає в електронному вигляді із застосуванням цифрового електронного підпису. Після надходження заяви-розрахунку до відділення протягом 10 робочих днів спеціалістами відділення перевіряється правильність надання інформації.

Після проведення фінансування відділенням страхувальник повинен здійснити виплату матеріального забезпечення застрахованим особам у встановлені терміни та протягом одного місяця з дня проведення таких виплат зобов’язаний надіслати до відділення ПОВІДОМЛЕННЯ встановленої форми про проведення виплат застрахованим особам. ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ до відділення може бути надіслано листом з повідомленням, в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису, надано страхувальником безпосередньо до відділення.

Шановні страхувальники, з метою уникнення непорозумінь переконливо просимо своєчасно проводити виплати матеріального забезпечення своїм працівникам та обов’язково подавати ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ до відділення, адже якщо протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування страхувальник не проінформує відділення про виплати застрахованим особам, то спеціалісти відділення зобов’язані провести перевірку щодо цільового використання страхувальником коштів Фонду.

         Більш детальну інформацією можна отримати за телефонами:

(238) 21-4-91 – м. Старий Самбір;

(269) 3-21-42 – м. Турка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень