A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Звернення СБУ до мешканців регіону щодо небезпеки здійснення виїздів до РФ

Дата: 21.07.2021 09:46
Кількість переглядів: 205

Фото без описуОстаннім часом контррозвідники СБУ викривають різні провокації російських спецслужб проти наших громадян під час приватних візитів до країни-агресора. Українців затримують не лише під час поїздок до Росії, а й коли вони перетинають адміністративний кордон з анексованим Кримом та лінію розмежування з іншими тимчасово окупованими територіями. Зазвичай такі «затримання» скоріш виглядають як викрадення людей. Після цього погрозами і шантажем українців намагаються залучити до конфіденційної співпраці для виконання розвідувальних завдань на шкоду державній безпеці України.

Контррозвідка СБУ постійно застерігає співгромадян від намірів виїзду до РФ чи окупованих нею територій, оскільки ФСБ РФ широко практикує фабрикування звинувачень у скоєнні нашими співвітчизниками різного роду злочинів. У зоні підвищеного ризику та уваги спецслужб РФ перебувають насамперед військовослужбовці, представники органів влади і управління, правоохоронних та контролюючих структур, учасники АТО (ООС), активісти й члени національно-патріотичних об’єднань і рухів. Проте об’єктами протиправних посягань російських спецслужб на сьогодні є фактично всі без винятку громадяни України, які виїжджають до РФ чи окупованих територій».

Але не лише територія Росії становить небезпеку для наших громадян. Спецслужби Кремля можуть вільно працювати й особисто проводити операції із захоплення наших громадян на територіях багатьох інших держав.

У Росії на теренах колишнього СРСР та соцтабору ще залишилось чимало союзників, соратників, друзів і відвертих сателітів. До них відносять усі держави Організації Договору про Колективну Безпеку (ОДКБ). Це такі країни, як Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан. Росія – є гарантом і гегемоном у цій «організації», і тому її спецслужби діють скрізь, як у себе вдома.

Не меншу небезпеку для перебування наших громадян становлять й інші «пострадянські республіки» – теперішні суверенні держави, а саме: Молдова, Грузія, Узбекистан, Туркменістан. Всі вони залишились у зоні геополітичних інтересів Москви і тому в кожній з них існує доволі потужна мережа російських спецслужб. Ефективно протидіяти їй місцевим спецам доволі непросто. І допоки між Україною і Росією триває війна, маємо пам’ятати, що небезпека чекає звідусюди. СБУ застерігає громадян бути пильними та обережними під час візитів на півострів, не привертати до себе зайвої уваги ФСБ РФ та повідомляти правоохоронців про факти вербування ворожими спецслужбами.

У разі потрапляння наших громадян у компрометуючі ситуації під час перебування за кордоном звертатись до Управління СБУ у Львівській області.

Ми дбаємо про Вашу безпеку!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень