A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Щодо встановлення меж територіальних громад

Дата: 21.07.2021 12:17
Кількість переглядів: 274

З метою виконання пункту 3 протоколу наради під головуванням Прем’єр – міністра України Д. Шмигаля від 25.06.2021 «Питання земельної реформи» повідомляємо наступне. Згідно із статтею 1 Закону України «Про землеустрій» межа території територіальної громади – умовна лінія на поверхні землі (у тому числі на водному просторі), що відокремлює територію однієї територіальної громади від інших територій. Законом України від 28.04.2021 № 1423 – IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (відповідні норми набирають чинності 27.11.2021) визначено, що відомості про межі територій територіальних громад вносяться до Державного земельного кадастру на підставі проєктів землеустрою щодо встановлення меж територій територіальних громад. Документація із землеустрою і технічна документація з оцінки земель подаються державному кадастровому реєстратору разом з електронним документом, що містить результати робіт із землеустрою та оцінки земель. Заява про внесення відомостей до Державного земельного кадастру, змін до таких відомостей, документація із землеустрою, документація з оцінки земель та інші документи, які відповідно до цього Закону є підставою для внесення відомостей до Державного земельного кадастру, подаються до органів, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру, в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку. Визначення державного кадастрового реєстратора, уповноваженого на розгляд таких документів та внесення відомостей до Державного земельного кадастру або надання мотивованої відмови у їх внесенні, здійснюється в день подання заяви за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру за принципом випадковості. Відповідно до статті 26 Закону України «Про землеустрій» замовниками документації із землеустрою можуть бути органи державної влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, землевласники і землекористувачі, а також інші юридичні та фізичні особи.

Розробниками документації із землеустрою є:

- юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює за основним місцем роботи не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників, які є відповідальними за якість робіт із землеустрою;

- фізичні оcоби-підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерамиземлевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.

Враховуючи наведене, повідомляємо, що з метою внесення відомостей про межі територій територіальних громад відповідній територіальній громаді необхідно замовити у розробника документації із землеустрою розроблення проєкту землеустрою щодо встановлення меж територій територіальних громад та подати її разом з електронним документом, що містить результати робіт із землеустрою та оцінки земель до органів, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру.

ДОДАТОК 1

ДОДАТОК 2

ДОДАТОК 3

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень