A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

В Турківській ДПІ проведено навчальний практикум з питання заповнення форми 10-ДР

Дата: 27.08.2021 10:54
Кількість переглядів: 194

Турківською ДПІ проведено навчальний практикум для громадян з питань заповнення форми 10-ДР та порядку отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Старший державний інспектор Турківської ДПІ Максим Курус проводив роз’яснювальну роботу щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Наголошено, що особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), подає документ, що посвідчує особу та заяву за формою №10 ДР.

Представник додає до заяви за формою №10 ДР довіреність на отримання відомостей з Державного реєстру, засвідчену в нотаріальному порядку, документ, що посвідчує особу такого представника та ксерокопію документа, що посвідчує особу довірителя.

Оригінали документів після прийняття заяви за формою №10ДР повертаються, копії залишаються у контролюючому органі та зберігаються разом із зазначеною заявою.

Протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи (представника) контролюючий орган надає відомості з Державного реєстру особисто фізичній особі або її представнику за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, та довіреності (для представника), про що робиться відповідний запис в журналі надання відомостей.

В окремих випадках строк видачі відомостей може бути продовжено до п'яти робочих днів.

В ході навчання податківці звернули увагу, що для зручності платників податків Державною податковою службою України запроваджено сервіс  Електронний кабінет, скористатись яким можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смартпристроїв. Сервіс працює безкоштовно.

За допомогою цього сервісу фізична особа – платник податків може сформувати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми виплачених доходів та утриманих податків виключно для отримання інформації про себе звернувшись до «Електронного кабінету платника» за адресою http://cabinet.tax.gov.ua/login.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень