A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 28.08.2021 12:29
Кількість переглядів: 580

Фото без описуНа виконання Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», сьогодні, 28 серпня, на майдані Шевченка в місті Турка біля пам’ятного знаку загиблим воїнам керівництво міської ради та мешканці міста вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а потім відбулася церемонія покладання квітів до меморіальних дошок, пам’ятника загиблим воїнам АТО.

 У неділю, 29 серпня, по всіх храмах відбудеться панахиди за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Також в цей день буде приспущено Державного Прапора України на адміністративних будівлях, органах державної влади, державних підприємств, установ і організацій.

ДОВІДКОВО

Бої за Іловайськ (завдяки російській пропаганді відомі також як Іловайський котел) - бойові дії, що розгорнулися під містом Іловайськ Донецької області у ході війни на сході України у серпні 2014 року.

18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23-24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні. У ніч з 28 на 29 серпня російські військові надали запевнення під гарантією честі офіцера, що вони нададуть українським військовим зелений коридор для виходу з оточення. Але в черговий раз показали,що для них поняття честі офіцера не існує, бо скориставшись довірою українських військових почали розстрілювати кинджальним вогнем українську колону на марші. Військовослужбовці ЗСУ були змушені в цих важких умовах прийняти бій і з важкими втратами проривати оточення.

Ця трагедія повинна послугувати черговим уроком для політичного та військового керівництва України, всіх громадян, що з ворогом, яким є Росія домовлятись неможна. Всі домовленості з Росією ніколи не вартують навіть цього паперу, на якому вони написані. Пам’ятаймо про це, пам’ятаймо про  захисників України, які віддали своє життя за територіальну цілісність та суверенітет.

Нажаль і Турківщина у серпні місяці 2014 року втратила своїх трьох синів. Це Романа Мотичака,  Михайла Романовича та Миколу Кльоба.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень