A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Сьогодні на Турківщині вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2021 12:51
Кількість переглядів: 759

Фото без описуНа виконання Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», сьогодні, 29 серпня, в місті Турка біля пам’ятного знаку загиблим воїнам відбулися заходи щодо вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. В даному заході взяли участь перший заступник міського голови Олег Гришканич, секретар міської ради  Олександр Гвоздінський, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Юрій Лило, учасники АТО Микола Коноваленко, Євген Стерляніков, Тарас Баган, Василь Поточний, Віктор Сушицький та небайдужі мешканці міста. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а потім відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам.

До присутніх звернулися керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Юрій Лило та учасник АТО Євген Стерляніков.

«18 серпня, в ході запеклих боїв, українські силовики, що значною частиною складалися з добровольчих батальйонів, увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23-24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні. У ніч з 28 на 29 серпня російські військові надали запевнення під гарантією честі офіцера, що вони нададуть українським військовим зелений коридор для виходу з оточення, - зазначив Юрій Лило. Але в черговий раз показали,що для них поняття честі офіцера не існує, бо скориставшись довірою українських військових почали розстрілювати кинджальним вогнем українську колону на марші. Військовослужбовці ЗСУ були змушені в цих важких умовах прийняти бій і з важкими втратами проривати оточення.

Ця трагедія повинна послугувати черговим уроком для політичного та військового керівництва України, всіх громадян, що з ворогом, яким є Росія домовлятись неможна. Всі домовленості з Росією ніколи не вартують навіть цього паперу, на якому вони написані. Пам’ятаймо про це, пам’ятаймо про захисників України, які віддали своє життя за територіальну цілісність та суверенітет».

«На виконання Указу Президента України від 23 серпня 2019 року №621 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» 29 серпня вшановуємо пам'ять загиблих у боротьбі за незалежність України. Пам`ятати та шанувати тих, хто пожертвував власним життям заради майбутнього України – наш святий обов`язок,- зазначив у своєму виступі Євген Стерляніков. Згадаймо та вшануймо сьогодні кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні боронить нашу державу в зоні проведення антитерористичної операції, вклонімося їх подвигу та героїзму».

Також в цей день приспущено Державного Прапора України на адміністративних будівлях, органах державної влади, державних підприємств, установ і організацій, по всіх храмах відбулася панахиди за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень