A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Порядок, умови та критерії встановлення інвалідності МСЕК затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 р. N 1317 (далі - Порядок N 1317)

Дата: 30.08.2021 11:48
Кількість переглядів: 156

Відповідно до вимог зазначених інструкцій та порядку в разі прийняття МСЕК рішення стосовно застрахованої особи:

• визнаний інвалідом певної групи та категорії - листок непрацездатності закривається днем реєстрації документів на МСЕК, у листку непрацездатності обов'язково вказуються дата огляду та дата встановлення інвалідності, яка збігається з датою реєстрації документів на МСЕК;

• інвалідом не визнаний, працездатний - листок непрацездатності закривається датою огляду МСЕК, у листку непрацездатності обов'язково вказуються дата направлення пацієнта на МСЕК та дата огляду;

• інвалідом не визнаний, потребує доліковування - листок непрацездатності продовжується лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров'я до відновлення працездатності або до повторного направлення на МСЕК.

Таким чином, після огляду МСЕК та отримання заповненого належним чином листка непрацездатності з рішенням "інвалідність певної групи та категорії" або "працездатний" застрахована особа наступного дня може приступити до роботи.

Проте застрахована особа з інвалідністю може припинити трудові відносини за станом здоров'я. Слід зазначити, що встановлення інвалідності за рішенням МСЕК надає хворому іншого статусу, який визнає у хворого не тимчасову, а стійку втрату працездатності і надає право отримувати пенсію по інвалідності.

Враховуючи вимоги Інструкції N 532, лише у разі визнання хворого працездатним у графі "Стати до роботи" листка непрацездатності зазначається дата, наступна за датою огляду на МСЕК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень