A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Фахівці Турківської ДПI роз’яснюють громадянам деталі податкової амністії

Дата: 22.09.2021 15:27
Кількість переглядів: 166

Фахівці Турківської ДПІ з метою залучення фізичних осіб до кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування проводять широку інформаційно-оз’яснювальну роботу. Зокрема, начальник Турківської ДПI Павлович Марія під час надання адміністративних послуг інформує суб'єктів господарювання та громадян про декларування активів фізичних осіб, яке проводиться із 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Це декларування є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані. Для цього необхідно надати до податкової служби декларацію в електронному вигляді.

Також посадовець інформує громадян про ставки. Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики– 2,5%. Також доведено інформацію, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати свої активи.

Таким чином, якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантує йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства, не проводиться перевірка щодо джерел отримання доходів. Відомості, які містяться в одноразових добровільних деклараціях, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень