A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Податкова амністія

Дата: 27.10.2021 09:42
Кількість переглядів: 147

Начальником Турківської ДПІ Павлович Марією учора було проведено практикум з платниками податків на тему: «Податкова амністія».

 Від 1 вересня 2021 року в Україні почалася податкова амністія.

Процедура виведення з тіні статків є добровільною і одноразовою. Триватиме податкова амністія один рік. В основному вона розрахована на підприємців (ФОПів та самозайнятих осіб), які у минулому занижували свої доходи, щоб платити менші податки. Скористатися нею зможуть і заробітчани, які працювали за кордоном нелегально. А також ті, хто в Україні мав високу зарплату «в конверті». Тому кожен, хто раніше отримував доходи без сплати податків, може тепер задекларувати свої статки. Якщо майно не було придбане завдяки криміналу чи корупції.

Над поданням декларації повинен задуматися той, хто має цінності вартістю понад 400 тисяч гривень і придбав їх за рахунок доходів, з яких не сплачено податки. Це квартири, автомобілі, дорогоцінності й таке інше.

Держава гарантує автоматичну амністію для осіб, які мають в Україні навіть кілька квартир, але загальною площею до 120 метрів квадратних, так само і будинки, але до 240 метрів квадратних. Також якщо у власності є технічні споруди до 60 метрів квадратних, земельні ділянки у межах норм безоплатної приватизації та один транспортний засіб особистого некомерційного використання, що не є предметом розкоші. Тобто власники такого майна можуть не подавати декларацію.

У рамках податкової амністії також можна узаконити готівку.  Для цього варто внести на спеціальний рахунок у банку готівкові кошти. У такому разі декларація подається лише після отримання довідки з банку. Якщо мова про суму до 400 тисяч гривень, то спецрахунок відкривати не треба.

Оприлюднення статків – це перший етап. Другий – сплата податків за них.

Під дію податкової амністії не підпадають особи, які були державними службовцями з 1 січня 2005 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень