A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині відбулися заходи з нагоди відзначення 103-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки

Дата: 01.11.2021 15:39
Кількість переглядів: 519

Сьогодні, 1 листопада, відбулися заходи з нагоди відзначення 103-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки. В селі Хащів, біля пам’ятного знаку стрільцям Української Галицької армії,  які героїчно полягли у боротьбі за волю України відбулася панахида.

Участь у заході взяли заступник голови міської ради Богдан Макаришин, завідувач сектору культури відділу освіти, культури і туризму міської ради Лілія Яворська,  помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра, священнослужитель та небайдужі мешканці села.

Звертаючись до учасників заходу, помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра зазначила, що проголошення ЗУНР стало однією з найважливіших подій на шляху до здобуття української незалежності. "Ця видатна історична подія продемонструвала незламну волю українців до незалежності, за соборність. Західноукраїнська Народна Республіка прагнула відродити українську національну державність, створити широкі можливості для повноцінного національно-державного, економічного й культурного життя українців. Логічним результатом діяльності ЗУНР стало проголошення 22 січня 1919 року Акту Злуки українських земель, що відзначається нині на державному рівні як День Соборності України.

Ми щиро віримо, що українська земля, скроплена кров’ю мільйонів незламних борців, та її незалежність навіки залишатимуться непорушними. Будьмо вірними національній ідеї, повсякчас пам’ятаючи та вшановуючи Героїв, які своїм життям довели відданість Україні", - зазначила Ірина Кіра.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень