Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківські податківці провели тренінг з подання одноразової декларації та можливостей Електронного кабінету

Дата: 18.11.2021 08:54
Кількість переглядів: 152

У Центрі обслуговування платників Турківської ДПІ відбувся тренінг для платників податків з подання одноразової добровільної декларації фізичними особами, переваг використання електронних сервісів при поданні звітності та практичного використання онлайн сервісу ДПС України «Електронний кабінет».

Під час заходу начальник ДПІ Марія Павлович  надала роз’яснення щодо формування та подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та термінів сплати одноразового збору. Зокрема, наголосила присутнім, що дана декларація подається виключно в електронній формі через «Електронний кабінет» з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги". Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 N 439.

За словами податківця, декларант при заповненні одноразової (спеціальної) добровільної декларації повинен зазначати обов'язкові реквізити, наявні у формі одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі подання платником податків одноразової (спеціальної) добровільної декларації, заповненої з порушенням вимог, така декларація вважається неподаною та на декларанта не поширюються передбачені Кодексом державні гарантії та звільнення від відповідальності. У період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, виключно шляхом подання нової одноразової (спеціальної) добровільної декларації у встановленому  порядку. При цьому попередньо подана декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою.

Крім того, посадовець розповіла про порядок сплати одноразового збору до бюджету за допомогою сервісу  ДПС «Електронний кабінет».

«Після подання платником одноразової (спеціальної) добровільної декларації автоматично відкривається інтегрована картка платника за відповідною територією та в Електронному кабінеті (приватна частина) в розд. «Стан розрахунків з бюджетом» стає доступна інформація з відображенням реквізитів для сплати задекларованих сум збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування з можливим використанням однієї із наявних платіжних систем чи згенерованого QR-коду за кодом платежу 11011100. При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкривається мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати Збору. У разі якщо платником була змінена адреса відповідно до «Звітної нової» або «Уточнюючої» Декларації платнику буде направлено повідомлення з оновленими реквізитами для сплати суми Збору. В Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника», - зауважила Марія Павлович.  

Також податківець розповіла платникам податків  про функціональні можливості сервісу «Електронний кабінет», про порядок подання звітності в електронній формі та декларацій про майновий стан та доходи громадянами за 2020 рік в зв’язку з отриманням права на податкову знижку, а також переваги сплати податків і зборів, єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку.

Крім цього, платники податків мали змогу отримати консультації з питань заповнення та подання через Електронний кабінет повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою  20-ОПП.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень