A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Напередодні Дня Гідності та Свободи на Турківщині відбулися заходи

Дата: 19.11.2021 14:52
Кількість переглядів: 337

Фото без опису21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Ця дата – вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. За останні 15 років Україна пережила два Майдани – у 2004 та у 2013-2014 роках. На щастя, перша Помаранчева революція обійшлася без жертв. Але наступного разу, під час Революції Гідності, ми втратили Небесну сотню.

На жаль, цим не закінчилося. Нині нам доводиться боротися за кожен кілометр української землі. Найкращі сини і досі гинуть за Україну.

Сьогодні, 19 листопада, напередодні Дня Гідності та Свободи на площі Ринок в Турці відбулися заходи за участю міського голови Ярослава Паращича, секретаря міської ради Олександра Гвоздінського, першого заступника міського голови Олега Гришканича, заступника міського голови Богдана Макаришина, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Юрія Лило, депутатів Турківської міської ради, керівників структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, духовенства, громадських активістів.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Ярослав Паращич та учасник Євромайдану, сотник 29-ї Бойківської сотні Іван Круц.

«Ми завжди повинні пам’ятати героїчні вчинки Небесної сотні та наших воїнів, які віддали життя на сході України. Ми – їхні боржники. І головне, що ми можемо для них зробити – це збудувати ту Україну, про яку вони мріяли та за яку віддали своє життя. Тому кожен з нас на своєму місці повинен працювати, і продовжувати їхню справу», - зазначив міський голова Ярослав Паращич. 

"8 років тому громадяни вийшли на Революції гідності захищаючи європейський вибір, але нажаль дуже багато українців віддали своє життя за демократичний вибір нашої держави. Ми завжди будемо пам’ятати їх героїчний подвиг, - зауважив Іван Круц. 

Присутні взяли участь у поминальній панахиді, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим за незалежність України, до меморіальної дошки Роману Сенику.

Хвилиною мовчання 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень