A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування йшлося на зустрічі в Турківській ДПІ

Дата: 24.11.2021 13:31
Кількість переглядів: 284

Нещодавно в Турківській ДПІ провели зустріч з платниками податків щодо умов добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та порядку укладання договорів про добровільну  участь.

Начальник Турківської ДПІ Марія Павлович розповіла, що громадяни, які у певні періоди не працювали, або працювали за межами України, чи з інших причин є незастрахованими особами -  мають право на добровільну сплату єдиного соціального внеску шляхом укладання договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Договір про добровільну сплату єдиного внеску можливо укласти за місцем проживання і право на нього мають лише окремі громадяни:

- особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, не належать до платників єдиного внеску, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України,

При укладенні договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, який можна укласти на термін не менше одного року, особа поступово може набувати необхідний їй страховий стаж.

Укладаючи такий договір, особа зобов’язується щомісяця сплачувати внески. Розміри платежів обумовлюються в договорі й визначаються громадянами самостійно, але при цьому не може бути меншим за мінімальний страховий внесок.

Договором про добровільну участь може бути передбачена й одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала страхуванню.

Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду буде вдвічі більшою (мінімальний страховий внесок  помножений на коефіцієнт 2, який розраховується виходячи з мінімальної заробітної плати, діючої на день укладання договору - 2200 грн).

Одноразова сплата єдиного внеску здійснюється однією сумою за весь період протягом 10 календарних днів з моменту підписання Договору.

Також під час зустрічі Марія Павлович не оминула  увагою питання одноразового добровільного декларування, акцентувавши увагу, що з 1 вересня 2021 року громадяни України матимуть право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень