A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківська ДПІ на зв’язку: Актуальні питання одноразового (спеціального) добровільного декларування

Дата: 01.12.2021 13:52
Кількість переглядів: 153

Днями в Турківській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На питання платників щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідала начальник ДПІ Марія Павлович. Пропонуємо найбільш актуальні питання-відповіді:

У який термін проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Які терміни сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового(спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, другого платежу – до 01 листопада 2023 року, третього платежу – до 01 листопада 2024 року.

Чи проводиться контролюючим органом перевірка одноразових добровільних  декларацій?

В одноразовій добровільній декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування. За загальними правилами податкова перевірка не проводиться щодо джерела отримання декларантом доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи. Водночас одноразова добровільна декларація підлягає перевірці у спеціальному порядку. Декларація підлягає камеральній перевірці протягом 60 календарних днів, що настають за днем її подання.

На яку адресу декларанта контролюючим органом направляється запит щодо надання пояснень та підтверджуючих документів?

Запит щодо надання декларантом пояснень або підтверджуючих документів направляється контролюючим органом за адресою, яка зазначена таким декларантом у поданій декларації.

Чи затверджена форма одноразової (спеціально) добровільної декларації?

Так, Наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439 затверджена форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок її подання.

З яких активів фізичної особи не здійснюється нарахування та сплата збору з одноразового ( спеціального) добровільного декларування?

Зокрема, це: активи (крім нерухомості та транспортних засобів), сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень; квартири/квартира – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно до 120 кв.м; будинок/будинки - загальна площа якої/яких не перевищує сукупно до 240 кв.м; технічні споруди до 60 кв.м; земельні ділянки – у межах норм безоплатної приватизації; один транспортний засіб особистого некомерційного використання(крім транспортного засобу, призначеного для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, легкового автомобіля з робочим об’ємом циліндрів двигуна не менше як 3 тисячі кубічних сантиметрів та/або середньо ринковою вартістю понад 400 тисяч гривень, мотоцикла із робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 800 кубічних сантиметрів, літака, гелікоптера, яхти, катера.

Які відомості необхідно зазначити у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації?

В декларації мають бути зазначені такі відомості: ПІБ та податковий номер платника (або серія та номер паспорта); відомості про об’єкти, що декларуються із зазначенням інформації, достатньої щоб їх ідентифікувати; самостійно визначена вартість об’єкта декларування; ставка та сума збору.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень