A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Роботою забезпечено майже 50 осіб з інвалідністю

Дата: 02.12.2021 16:26
Кількість переглядів: 160

Фото без описуУ Турківській районній філії Львівського ОЦЗ упродовж одинадцяти місяців поточного року соціальні послуги служби зайнятості з метою працевлаштування отримали 230 осіб з інвалідністю, з них майже 50 особам вдалося знайти місце праці на постійній основі.

Не співчуття потребують особи з інвалідністю, а розуміння того, що вони є повноцінними членами громади й прагнуть реалізувати творчий потенціал у суспільному житті, стати потрібними, допомагати іншим, віднайти своє «я», у тому числі й у сфері праці. У цьому щоразу переконуються посадовці служби зайнятості, до котрих звертаються жителі Турківщини по допомогу у пошуку місця праці з урахуванням стану здоровя, протипоказів до виконання певних видів робіт і рекомендацій медико-соціальної експертної комісії.

Серед вакансій, які є актуальними на ринку праці, не завжди є прийнятна робота для осіб з інвалідністю. Тому таким клієнтам надаються профорієнтаційні послуги, мета яких – визначити, яка сфера діяльності їм підходить з урахуванням індивідуальних рекомендацій медиків. У січні-листопаді поточного року профорієнтаційні послуги отримали 212 осіб з інвалідністю.

Якщо для відвідувачів з особливими потребами відсутні варіанти працевлаштування, пропонується професійне навчання. Упродовж одинадцяти місяців за скеруванням служби зайнятості навчалося 17 безробітних з інвалідністю. Здебільшого вони підвищували кваліфікацію за професією «оператор котельні» та «машиніст (кочегар) котельної».

На початок грудня роботу за сприяння служби зайнятості шукають 71 безробітний з інвалідністю, у тому числі 38 - жінок, 1 – молодь віком до 35 років, майже 60 – жителів сільської місцевості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень