A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 11:46
Кількість переглядів: 429

Фото без описуДень вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щорічно відзначається в Україні 14 грудня - у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Кожна хвилина цього надзвичайного будівництва - це мужність і професіоналізм, самовідданість і самопожертва ліквідаторів заради збереження життя людей в Україні та в усьому світі.

З метою належного відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС сьогодні, 14 грудня, в місті Турка, біля пам’ятного знаку ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС відбулися заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Схилити голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддати данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям присутні члени Турківської асоціації учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, міський голова Ярослав Паращич, помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра, працівники структурних підрозділів міської ради, небайдужі жителі міста.

У пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, рятуючи світ від атомного лиха, священики відслужили чин панахиди.

«Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи,- звернулися до присутніх на заході міський голова Турківської міської ради Ярослав Паращич та помічник народного депутата України Андрія Лопушанського Ірина Кіра.

Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!»

Опісля відбулося покладання квітів до пам'ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень