A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Питання оподаткування розглядалися під час засідання «круглого столу» з платниками податків

Дата: 22.12.2021 11:02
Кількість переглядів: 154

Відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Турківської ДПІ Марії Павлович та платників податків Турківської ОТГ.

Під час заходу розглянуті актуальні питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Податківець наголосила, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Далі Марія Павлович зупинилася на новаціях у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій, звернувши особливу увагу на обов’язковому застосуванні програмних РРО з 1 січня 2022 року у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про їх реєстрацію.

Нагадала присутнім про право громадян на податкову знижку і повідомила, що для фізичних осіб, які декларують право на податкову знижку, останній день подання Декларації про майновий стан і доходи – 31.12.2021 (включно).

Також під час зустрічі обговорювались питання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, легалізації заробітної плати, правильності заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податкових забов’язань та роботи антикорупційного сервісу ДПС «Пульс».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень