A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

ЗВЕРНЕННЯ депутатів Турківської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів в Україні

Дата: 24.12.2021 17:11
Кількість переглядів: 474

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Турківської міської ради
до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів в Україні

Наприкінці листопада цього року всіх українців обурило та нас загалом святкування дня народження в День пам’яті жертв голодоморів, яке організував  один із інстаграм-блогерів. У той час, коли вся Україна поминали мільйони невинних жертв комуністичного режиму, в обласному центрі (м.Львів) у Львівському будинку вчених, тривала вечірка  показово відвертого характеру.

Парадоксально, але жодного покарання, окрім часткової втрати заробітку, організатори цього ганебного дійства не несуть, попри те, що ще в 2006 році Законом України Голодомор 1932-1933 років був визнаний геноцидом українського народу.

Стаття 2 Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» зазначає, що «Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним». Однак чинне законодавство України не передбачає жодного правового покарання за такі дії.

З цього часу у Верховній Раді України неодноразово реєструвалися законопроєкти, які мали заповнити цю прогалину в законодавстві. Адже якщо визначено, що потрібно вважати порушенням, тоді логічно, що має бути і передбачене покарання за таке порушення. Однак силами антиукраїнських політиків ці ініціативи були заблоковані. І нещодавно ми мали можливість спостерігати наслідки цих старань.

Як наслідок, сьогодні будь-яка особа, керуючись чи власними збоченими уявленнями про історію та мораль, чи переслідуючи мету дестабілізувати суспільство на догоду ворога, може  публічно принижувати, заперечувати, глумитись над болісними сторінками української історії. І не нести за це жодної правової відповідальності!

Відтак, ми, депутати Турківської міської ради, звертаємося до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України невідкладно розробити зміни до законодавства України щодо введення адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів та за приниження пам’яті жертв цих трагічних подій.

Історична пам'ять українців, у тому числі пам'ять про найжахливіші сторінки власної історії, – це не лише спосіб самоідентифікації. Ми повинні пам’ятати, хто і за чиїм наказом замордував мільйони українців. І ця пам'ять – основна гарантія того, що такі події не повторяться в майбутньому!

Рішення

28 сесії міської ради 8 скликання

від 23.12.2021 №1520

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень