A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Обговорення з органами місцевого самоврядування та платниками податків особливості реєстрації та застосування РРО/ПРРО

Дата: 18.01.2022 09:12
Кількість переглядів: 120

18.01.2022 начальником Турківської державної податкової інспекції Павлович Марією в кабінеті Боринського селищного голови було проведено семінар з платниками єдиного податку II та III груп щодо реєстрації та використання РРО та/або ПРРО. На даній зустрічі також був присутній Боринський селищний голова Михайло Шкітак.

В ході зустрічі з підприємцями Павлович Марія повідомила ,що починаючи з 01 січня 2022 року значно розширилося коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Застосування РРО та/або ПРРО стало обов’язковим для платників єдиного податку другої-четвертої груп.

Відповідно до вимог п.296.10 ст.296 ПК України РРО або ПРРО не зобов’язані застосовувати лише платники єдиного податку першої групи та ФОПи ,які не ведуть готівкові розрахунки.

РРО/ПРРО можна зареєструвати в контролюючих органах в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», подавши заяву за формою №1-РРО або №1-ПРРО.

В кінці семінару Боринський селищний голова Михайло Шкітак наголосив платникам податків про обов’язок здійснювати розрахункові операції з застосуванням РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року.

 

Начальник Турківської ДПІ

ГУ ДПС у Львівській області                                             Марія ПАВЛОВИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень