A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Відбулася селекторна нарада під головуванням Міністра охорони здоров’я України - Віктора Ляшка

Дата: 01.02.2022 15:08
Кількість переглядів: 272

На виконання листа Міністерства охорони здоров’я України №26-04/2615/2-22 від 31.01.2022 сьогодні, 1 лютого, за участю секретаря міської ради Олександра Гвоздінського та керівництва підприємства охорони здоров'я відбулася селекторна нарада під головуванням Міністра охорони здоров’я України - Віктора Ляшка. На нараді розглядалися питання щодо пришвидшення досягнення цільових показників охоплення вакцинацією проти COVID-19 та захисту насамперед осіб віком старше 60 років, які знаходяться в групі медичного ризику.

 

Найбільше від Covid-19 страждають люди віком 60+. У 80% випадків від ковіду помирають люди саме цієї вікової категорії. Люди віком 50-64 роки потрапляють у лікарні у 46 разів частіше, якщо вони не мають базового курсу вакцинації (першого і другого щеплення). Люди віком 65+ без базового курсу щеплення - у 52 рази частіше. Про це на селекторній нараді наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він зазначив, що для збільшення кількості вакцинованих людей у старшій віковій категорії, МОЗ закликає керівників громад особисто підтримати вакцинальну кампанію, перш за все, інформаційно.

«Без підтримки саме керівників громад ми не справимось. Оскільки вас обрали люди на місцях, вони довіряють вашому слову і вашим порадам, ви перебуваєте у безпосередніх контактах з людьми. Станьте партнерами МОЗ і допоможіть збільшити кількість щеплених у віковій групі 60+.

В Україні двома дозами провакциновано майже 3 млн людей віком 60+. Це 37%. Для того, щоб знизити вплив Covid -19 на цю групу, треба провакцинувати хоча би 70%», - повідомив міністр.

У кожній громаді має бути визначений хоча би один день на тиждень, коли у конкретний час приїжджає мобільна бригада, для того, щоб люди похилого віку могли прийти та зробити щеплення.

Міністр попросив врахувати, що люди віком 60+ потребують особливої уваги – їм потрібно детально розповісти, як відбувається вакцинація, як працює пункт щеплення, які можуть бути наслідки вакцинації.

Також він повідомив, що зараз напрацьовується можливість, щоб люди віком 60+ могли витратити кошти за вакцинацію у межах програми «єПідтримка» на оплату комунальних послуг (світло та газопостачання).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень