A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 14:24
Кількість переглядів: 487

Фото без описуЗ метою належного відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33ї річниці виводу військ з Республіки Афганістан, сьогодні, 15 лютого, у місті Турка з цієї нагоди біля пам’ятного знаку воїнів-афганців відбулося віче-реквієм.

Представники влади та громадськість поклали квіти до пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» та до пам’ятного знаку полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр. , спільною молитвою вшанували пам’ять загиблих учасників бойових дій.

«33 роки минуло, відколи радянські війська почали виходити з території Афганістану. Через афганське пекло пройшли багатоі військовослужбовців із нашого населеного пункту. Вічна пам'ять воїнам, які загинули в цій неоголошеній, бездумній, надзвичайно трагічній війні. Вічна пам'ять кожному українцю, який був учасником бойових дій на території інших держав.

Хоч з кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни, але час непідвладний викреслити з пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, у тому числі і наші земляки.

Шановні воїни – афганці! Ви завжди були і є людьми, для яких «обов’язок» – це не просто слово, а норма поведінки, суть життя.

Схиляю голову перед тими, хто зміг повернутися додому», - зазначив заступник голови Турківської міської ради Богдан Макаришин.

"Зараз, як ніколи, є актуальним досвід тих воїнів-інтернаціоналістів, що проживають на території нашої держави. Вони вміють цінувати кожний прожитий день, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. В них є чому вчитись. Тому й не дивно, що не мало з них беруть участь в АТО, де демонструють іншим бійцям, як треба любити свою землю і свій народ!

Від себе щиро вітаю воїнів-інтернаціоналістів, членів їх сімей з днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав!

 

Сьогодні, коли над Україною нависла загроза втрати цілісності та суверенітету, коли Росія веде жахливу війну проти нашої держави, ви є прикладом вірності військовій присязі, прикладом відваги, сили духу та неймовірного патріотизму.

Разом ми повинні зробити все можливе, щоб зберегти мир в нашій країні.

Нехай завжди над нами буде мирне небо!І хай допоможе нам у цьому Бог!

Бажаю вам і вашим родинам добра, миру і достатку, міцного здоров’я, наснаги, злагоди на довгі літа!", - зазначив у своєму виступі учасник бойових дій на території інших держав Мирон Волчанський.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень