A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

На Турківщині вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2022 14:15
Кількість переглядів: 332

Фото без описуОсь уже восьма річниця від трагічних і героїчних подій на Майдані. Протягом січня-лютого 2014 року відійшли у вічність найкращі люди України, люди високого духу. Україна оплакує своїх героїв, матері оплакують своїх синів і дочок, діти – батьків. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє.

З метою належного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сьогодні, 20 лютого, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на площі Ринок в місті Турка за участю керівництва міста, громадськості, представників родин Героїв Небесної Сотні та активних учасників Революції Гідності відбулася панахида за Героїв Небесної Сотні та громадян, що загинули, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність під час антитерористичної операції/операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях.

В День Героїв Небесної Сотні присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто віддав своє життя у трагічні дні лютого 2014 року та виконали Державний Гімн України.

До присутніх на заході звернулися міський голова Турківської міської ради Ярослав Паращич та сотник 29-ї Бойківської сотні Іван Круц, які зазначили, що хто загинув на Майдані були люди різного віку, різних професій, але з одним прагненням - жити у вільній, заможній, європейській державі. Хоча і страшною ціною, але українці визначили шлях всієї держави. Щоб бути гідними їхнього подвигу ми з вами маємо в мирних умовах втілювати в життя їхнє прагнення жити в процвітаючій, вільній і заможній Україні.

 

Учасники зібрання згадали всіх Героїв Небесної Сотні в супроводі пісні "Плине кача".

Опісля виступів відбулася урочиста хода з покладанням квітів до пам’ятника та меморіальних таблиць захисників України за участі міського голови Турківської міської ради Ярослава Паращича, першого заступника міського голови Олега Гришканича та представників громадських організацій міста.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень