A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Про облік внутрішньо переміщених осіб та питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 05.04.2022 09:16
Кількість переглядів: 249

Фото без описуКеруючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статей 1, 4, 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», Указу Президента України від 24.02.2022 р. №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», пунктів 2, 7 Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014р. №509 (далі – Порядок), постанов Кабінету Міністрів України від 13.03.2022р. №269 «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» та від 20.03.2022р. №332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.03.2022р. №204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка» у зв‘язку із введенням воєнного стану на території України та з метою забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб,

 

З О Б О В ’ Я З У Ю :

1. Відділ соціального захисту населення апарату міської ради (Гут М.М.) видавати довідки внутрішньо переміщенім особам (надалі – ВПО) і реєструвати заяви з формуванням електронної справи з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики для включення інформації про внутрішньо переміщену особу до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

2. Посадову особу відділу соціального захисту населення відповідно до   пункту 7 Порядку під час видачі довідки інформувати внутрішньо переміщену особу, яка береться на облік, зокрема, про:

-   можливості розв’язання проблем, пов’язаних із соціальним захистом, зокрема з відновленням соціальних виплат;

-   обов’язок повідомити про зміну місця проживання уповноваженому органу за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання;

-   обов’язок повідомити уповноваженому органу за місцем отримання довідки про добровільне повернення до покинутого постійного місця проживання не пізніш як за три дні до від’їзду.

3. Відділ соціального захисту населення (Гут М.М.) невідкладно інформувати службу у справах дітей (Стебівка І.І.) за місцем перебування такої дитини про факт видачі довідки дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, малолітній дитині, яка прибула без супроводження законного представника.

4. Відділ соціального захисту населення апарату міської ради (Гут М.М.) вести прийом заяв від внутрішньо переміщених осіб для отримання грошової допомоги на проживання.

5. Внутрішньо переміщених осіб для призначення допомоги подавати заяву про надання допомоги за встановленою формою на підставі довідки ВПО, документів, що підтверджують особу та ІПН.

             Заяви прийматимуть за місцем фактичного перебування внутрішньо переміщених осіб.

             Виплату допомоги проводитимуть на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

             Допомогу призначатимуть з місяця звернення, тобто, якщо звернення про допомогою подане до 14 квітня 2022 року – допомога призначатиметься з березня 2022 року.

6.  Відділ соціального захисту населення апарату міської ради (Гут М.М.) забезпечити ведення обліку внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово перебувають на території Турківської міської об’єднаної територіальної громади, згідно з додатком 2 до доручення начальника Львівської обласної військової адміністрації від 04.03.2022 р. №7/0/6-22ВА.

7.  Відділ соціального захисту населення апарату міської ради (Гут М.М.) надавати Самбірській районній військовій адміністрації, щоденно до     16:00 год., зведену інформацію про внутрішньо переміщених осіб на території Турківської міської об’єднаної територіальної громади, згідно з додатком 3 до доручення начальника Львівської обласної військової адміністрації від 04.03.2022 р. №7/0/6-22ВА.

8.  Головного спеціаліста відділу з питань спорту, молоді, оборонної, мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Баган С.В. забезпечити оприлюднення інформації про заходи, що визначені цим розпорядженням на офіційному веб-сайті міської ради та в засобах масової інформації.

9.  Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

Міський голова                                                         Ярослав ПАРАЩИЧ

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень