A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Щодо забезпечення пожежної безпеки на сакральних об’єктах культурної спадщини на території Турківської міської територіальної громади

Дата: 07.04.2022 08:43
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

Керуючись Кодексом цивільного захисту України, статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністра внутрішніх справ України від 30.12.2014 р. №1417 і зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05 березня 2015 р. за № 252/26697, із метою забезпечення охорони та збереження сакральних об’єктів культурної спадщини від пошкодження чи знищення в часі військових дій та у зв’язку із запровадженням в Україні режиму воєнного стану,

 

З О Б О В ’ Я З У Ю :

 

1. Призначити відповідальних за пожежну безпеку сакральних будівель – пам’яток культурної спадщини, а також за утримання і експлуатацію технічних засобів протипожежного захисту, згідно з додатком.

 

2. Відповідальних за пожежну безпеку будівель, а саме: старост сіл: Вовче – Дупіряк В.Д.; Завадівка, Лосинець, Мельничне – Павлика О.Й.; Ісаї – Драч М.Є.; Лімна, Бережок, Жукотин, Дністрик-Дубовий – Петренка П.С.; Присліп – Ляховича О.С.; Розлуч – Команяка В.З.; Хащів, Лопушанка – Кметика М.Й.; Явора, Мала Волосянка, Стоділка – Яворського В.В., начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики міської ради – головного архітектора міста Юдицького П.Л та начальника 28 ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Львівській області Хомика М.М. (за згодою):

 

-    запровадити протипожежний режим;

-    скласти плани (схеми) евакуації людей у разі пожежі;

-    затвердити порядок (систему) сповіщення людей про пожежу;

  • встановити на території пам’яток культурної спадщини відповідні знаки пожежної безпеки, таблички з вказівкою номеру телефону та порядку виклику пожежної охорони;
  • забезпечити кожну пам’ятку культурної спадщини первинними засобами пожежогасіння, а саме пожежними щитами та іншими засобами;
  • забезпечити належну охорону сакральних пам’яток культурної спадщини.

 

3. Заступника міського голови з гуманітарних питань Макаришина Б.В., головного спеціаліста відділу з питань спорту, молоді, оборонної, мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами міської ради Сливаря Р.С. довести до відома настоятелів храмів і релігійних громад зміст розпорядження.

 

4. Головного спеціаліста відділу з питань спорту, молоді, оборонної, мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Баган С.В. забезпечити оприлюднення інформації про заходи, що визначені розпорядженням на офіційному веб-сайті міської ради та в засобах масової інформації.

 

5. Заступника міського голови з гуманітарних питань Макаришина Б.В. довести до відома відповідальних за пожежну безпеку сакральних будівель – пам’яток культурної спадщини дане розпорядження під підпис.

6. Відповідальність за стан пожежної безпеки сакральних будівель – пам’яток культурної спадщини, а також за утримання і експлуатацію технічних засобів протипожежного захисту та цивільного захисту в цілому залишаю за собою.

Міський голова                                                        Ярослав ПАРАЩИЧ

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень