A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

Турківські податківці розповіли громадянам про одноразове добровільне декларування

Дата: 13.07.2022 13:35
Кількість переглядів: 95

       Про порядок проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування розповіла начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович під час зустрічі з представниками бізнесу.

Зокрема, про об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками.

Посадовець наголосила, що для реалізації права на (спеціальне) добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» до 1 вересня 2022 року.

В ході спілкування суб`єктам господарювання розповіли про порядок отримання електронного цифрового підпису та особливості подання звітності через Електронний кабінет.

Крім цього, посадовиця роз’яснила алгоритм дій подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС України. Наголошено, що декларація подається виключно в електронній формі.

В ході очільниця зупинилася на основних положеннях Законів України від 03 березня 2022 року № 2118-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» та від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», Закону України № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» від 12 травня 2022 року.

Також, Марія Павлович розповіла присутнім про основні моменти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосила на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень