A A A K K K
для людей із порушенням зору
Турківська міська громада
Львівська область, Самбірський район

«Круглий стіл» з платниками податків у Турківській ДПІ

Дата: 04.08.2022 15:13
Кількість переглядів: 106

Фото без описуДнями в приміщенні Турківської ДПІ відбулося засідання «круглого столу», в якому прийняла участь начальниця Турківської ДПІ Марія Павлович для платників податків на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Марія Павлович  повідомила про новації податкового законодавства, а саме: 22 липня 2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 31 травня 2022 року 151 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку і Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку», яким внесено зміни до форми декларації акцизного податку та порядку її заповнення, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року № 14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку».

Марія Павлович нагадала, що відповідно до п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Під час засідання «круглого столу» податківець звернула увагу на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, розглянула питання застосування РРО в умовах воєнного стану та основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Повідомила про Закон України від 01 липня 2022 року № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

Звернула увагу, що постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2022 року № 835 внесено зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

Наприкінці «круглого столу» присутні отримали відповіді на питання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень